Posledný vlak do Londýna

Príbeh odvahy a lásky na motívy skutočných udalostí

Meg Waite Clayton

SVK Slovensky IKAR2021/02

Kniha: Posledný vlak do Londýna - Príbeh odvahy a lásky na motívy skutočných udalostí - 1. vydanie - Meg Waite Clayton
Katalógové číslo: 400915 viac »
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
12,54

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Posledný vlak do Londýna

Príbeh odvahy a lásky na motívy skutočných udalostí

Píše sa rok 1936. V očiach pätnásťročného Stephana Neumana sú nacisti len hluční grobiani. Stephan pochádza z vplyvnej židovskej rodiny a je nádejným autorom divadelných hier. Chlapcovou najlepšou kamarátkou je matematicky nadaná Žofie-Helene, kresťanka, ktorej matka vydáva pokrokové protinacistické noviny. Ovládnutie krajiny Hitlerom dvojicou otrasie. Svetielko nádeje sa objaví v podobe Truus Wijsmullerovej, členky holandského odbojového hnutia. Truus pašuje židovské deti z nacistického Nemecka do krajín, ktoré sú ochotné sa o ne postarať. Keď pomoc ponúkne aj Veľká Británia, odváži sa priblížiť k Adolfovi Eichmannovi, mužovi, ktorý sa podieľal na konečnom riešení židovskej otázky. Truus bojuje s časom. Každým dňom je čoraz nemožnejšie zachrániť takých, ako je Stephan, jeho malý brat Walter či Žofie-Helene. Podarí sa jej to? Román Posledný vlak do Londýna je inšpirovaný skutočným úsilím Holanďanky Geertruidy Wijsmullerovej-Meijerovej, ktorá v roku 1933 rozbehla misiu Kindertransport a zachraňovala deti po menších skupinách. Dodnes ju svet pozná ako tetu Truus.

Z anglického originálu The Last Train to London (Harper, An Imprint of HarperCollins Publishers, USA 2019) preložila Zuzana Gašparovičová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
400915
Názov
Posledný vlak do Londýna
Podnázov
Príbeh odvahy a lásky na motívy skutočných udalost
EAN/ISBN
9788055172897
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Meg Waite Clayton
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/02
Rozsah
472
Rozmer
200×125×41 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Posledný vlak do Londýna zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.