Ako som prežil Buchenwald

Skutočný príbeh

Armand Bulwa

SVK Slovensky MOTÝĽ2020/10

Kniha: Ako som prežil Buchenwald - Skutočný príbeh - 1. vydanie - Armand Bulwa
Katalógové číslo: 400007 viac »
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
4,23

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Ako som prežil Buchenwald

Skutočný príbeh

Aron Bulwa má len desať rokov, keď sa v jeho rodnej židovskej štvrti v poľskom Piotrkówe prvý raz objavia nacisti a premenia ju na geto. So zdesením sleduje, ako jeho rodina a známi trpia pod nadvládou krutých strážcov a ako je v gete čoraz menej ľudí. Po strašných zážitkoch sa postupne dostane do dvoch pracovných táborov, až ho napokon deportujú do koncentračného tábora Buchenwald, kde zotrvá tri mesiace.

Vojnu prežije ako jediný z celej rodiny. Po nej sa ocitá vo Francúzsku – krajine, ktorú vôbec nepozná. Získa nové meno Armand a snaží sa znovu postaviť na vlastné nohy. Po celý čas ho však prenasledujú dve otázky: Ako to, že práve on prežil, keď toľko ľudí zahynulo? A aký má vôbec život ešte zmysel?

„Večer na tretí deň viacerí z nás, muži a deti, dostali rozkaz vyjsť zo synagógy a postaviť sa do radov. Pod dohľadom esesákov sme smerovali do lesa Rakow neďaleko mesta. Bola zima. Pôdu a stromy zakrýval sneh. V lese na nás namierili guľomety a esesáci nám rozdali lopaty. Mali sme kopať jamy. Trvalo nám to niekoľko hodín. Každý z nás popri odhadzovaní zeminy zmiešanej so špinavým snehom myslel na to iste: Nútia nás vykopať si vlastne hroby. Keď skončime, zabijú nás a hodia do jám, ktoré sme vykopali vlastnými rukami.“

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
400007
Názov
Ako som prežil Buchenwald
Podnázov
Skutočný príbeh
EAN/ISBN
9788081642319
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Armand Bulwa
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/10
Rozsah
160
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
0,28
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ako som prežil Buchenwald zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.