Akí sú? Izraelčania

zábavný sprievodca národnou povahou

SVK Slovensky Lingea2020/10

Kniha: Akí sú? Izraelčania - zábavný sprievodca národnou povahou - 1. vydanie
Katalógové číslo: 399707 viac »
Ušetríte až 0,99 € z bežnej ceny 6,50
A navyše získate 5 vernostných bodov
Séria kníh: Akí sú?
Akí sú?
Titul je zaradený v tejto sérii
5,51
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Akí sú? Izraelčania

zábavný sprievodca národnou povahou

Na území dnešného Izraela sa odohrala väčšina biblických scén, takže veľká časť ľudstva o týchto posvätných miestach aspoň počula. Izrael je tiež klasická prisťahovalecká krajina, čo znamená, že za sedemdesiat rokov svojej existencie zažil nespočetné množstvo prisťahovaleckých vĺn zo všetkých kútov zemegule. Snáď aj preto žiadny Izraelčan necíti zábrany, keď ide o vymýšľanie vtipov o Izraelčanoch iného pôvodu. Izraelčania vedia, že sú veční bojovníci o prežitie, a práve táto vlastnosť je jadrom ich najvýraznejších vlastností. Dokážu stáť pri sebe ako žiadny iný národ a počas storočí sa naučili improvizovať v každej situácii. Inžiniersky projekt, ktorý by Američania zverili tímu piatich špecialistov, zadajú Izraelčania jednému mužovi, ktorý má skúsenosti s niektorými aspektmi úlohy a zvyšok si zistí. Napriek tomu, že tretina miestnej pôdy je holou púšťou, miestne poľnohospodárstvo býva používané ako príklad toho, čo môžu ľudia dosiahnuť v krajine chudobnej na prírodné zdroje. Značné úspechy Izraelčania majú taktiež v ďalších odvetviach. V centre života každého Izraelčana stojí rodina, avšak rovnako dôležití sú aj priatelia. Milujú návštevy, no nepotrpia si na formality. Deti od škôlky po vysokú školu oslovujú učiteľov krstnými menami. Vojaci to isté robia so svojimi veliteľskými dôstojníkmi a robotníci so svojimi šéfmi. A neexistuje tu ani formálne oblečenie. Zásady kóšer stravovania sú príkladom toho, ako je židovská viera neoddeliteľnou súčasťou každodenného života. V židovskom náboženstve sa oslavuje aj obrovské množstvo rôznych sviatkov, čo nikde nie je viditeľnejšie ako v Izraeli. Nepremárnia žiadnu príležitosť na oslavu. V knihe sa však prevažne nevážne dočítate oveľa viac. Venuje sa tiež stolovaniu, kultúre, tradíciám a zvykom v rodine i v práci, predstavuje náhľad do jazyka i špecifický humor.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
399707
Názov
Akí sú? Izraelčania
Podnázov
zábavný sprievodca národnou povahou
EAN/ISBN
9788081452352
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/10
Edícia
Akí sú?
Rozsah
96
Rozmer
178×110×8 mm
Hmotnosť
0,11
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
15%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Akí sú? Izraelčania zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.