Práce a Mzdy, bez chýb, pokút a penále 11-12/2020

Aktuálna legislatíva v mzdovej učtárni „prvé podnikateľské kilečko“

SVK Slovensky PORADCA2020/09

Kniha: Práce a Mzdy, bez chýb, pokút a penále 11-12/2020 - Aktuálna legislatíva v mzdovej učtárni „prvé podnikateľské kilečko“
Katalógové číslo: 398346 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Práce a Mzdy, bez chýb, pokút a penále 11-12/2020

Aktuálna legislatíva v mzdovej učtárni „prvé podnikateľské kilečko“

Aktuálna legislatíva v mzdovej učtárni „prvé podnikateľské kilečko“

Dňa 9. 7. 2020 bol schválený zákon č. 198/2020 Z. z., ktorým sa menia a dopĺňajú niektoré zákony v súvislosti so zlepšovaním podnikateľského prostredia zasiahnutým opatreniami na zamedzenie šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby COVID-19. Schválených bolo 114 opatrení pre zlepšenie podnikateľského prostredia na Slovensku, ktorými sa znižuje najmä byrokracia a redukujú sa povinnosti zamestnávateľov.

 Kontrola evidencie pracovného času inšpektorátom práce

Podľa ust. § 99 Zákonníka práce, je „zamestnávateľ povinný viesť evidenciu pracovného času, práce nadčas, nočnej práce, aktívnej časti a neaktívnej časti pracovnej pohotovosti zamestnanca tak, aby bol zaznamenaný začiatok a koniec časového úseku, v ktorom zamestnanec vykonával prácu alebo mal nariadenú alebo dohodnutú pracovnú pohotovosť. Počas dočasného pridelenia zamestnávateľ vedie evidenciu podľa prvej vety v mieste výkonu práce dočasne prideleného zamestnanca.“

 Starobné a životné poistenie a ZDP

Poistenie v najvšeobecnejšom slova zmysle možno definovať ako formu prenesenia rizika hroziaceho subjektom v dôsledku pôsobenia určitých náhodných javov na špecializovanú inštitúciu – spravidla poisťovňu. Pri poistení vznikajú peňažné vzťahy, ktoré sprostredkujú tvorbu, rozdeľovanie a používanie poistných fondov. To znamená, že z poistného, ktoré platí každý z účastníkov poistenia, poistná inštitúcia vytvára poistný fond, z prostriedkov ktorého hradí škody vznikajúce poisteným jednotlivcom v dôsledku poistných udalostí. Poistenie ako také môže vzniknúť buď zo zákona – tzv. povinné poistenie alebo môže byť dobrovoľné.

 Lehota na podanie DP k dani z príjmov za rok 2019

Aj keď v médiách bola ministrom financií SR avizovaná lehota na podanie daňového priznania 31. 10. 2020, zatiaľ (v čase uzávierky), nebola novela lex korona predložená NR SR, ani uvedený termín pre podanie daňových priznaní schválený. V nadväznosti na vyhlásenie mimoriadnej situácie vládou Slovenskej republiky od 12. marca 2020, v súvislosti s ohrozením verejného zdravia II. stupňa z dôvodu ochorenia COVID-19 spôsobeným korona vírusom SARSCoV- 2 na území Slovenskej republiky v období pandémie sa posunula a aj lehota na podanie daňového priznania k dani z príjmov až do konca kalendárneho mesiaca nasledujúceho po skončení obdobia pandémie. V rovnakej lehote musí daňovník, dedič alebo osoba podľa § 35 Zákonníka práce, daň z príjmov aj zaplatiť.

 Zmeny pre školstvo

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR nechce z dôvodu šírenia koronavírusu zatvárať školy celoplošne. Preto vytvorilo manuál, ktorý stanovuje základné prevádzkové podmienky od materských až po vysoké školy po dobu trvania pandémie. Jednotlivé fázy sú rozdelené v troch farbách. Všetky opatrenia majú smerovať k implementácii odporúčaní Úradu verejného zdravotníctva SR založené na princípe ROR – rúško, odstup, ruky.

 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
398346
Názov
Práce a Mzdy, bez chýb, pokút a penále 11-12/2020
Podnázov
Aktuálna legislatíva v mzdovej učtárni „prvé podni
EAN/ISBN
9771337060081
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/09
Rozsah
112
Rozmer
207×294×7 mm
Hmotnosť
0,26
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Práce a Mzdy, bez chýb, pokút a penále 11-12/2020 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.