Aktualizácia II 2020 – Prokuratúra a súdy (II/8)

Vymenovanie špeciálneho prokurátora

SVK Slovensky PORADCA2020/09

Kniha: Aktualizácia II 2020 – Prokuratúra a súdy (II/8) - Vymenovanie špeciálneho prokurátora
Katalógové číslo: 398344 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Aktualizácia II 2020 – Prokuratúra a súdy (II/8)

Vymenovanie špeciálneho prokurátora

Prezidentka argumentovala, že právomoc parlamentu posudzovať, či generálny prokurátor vykonáva svoju funkciu riadne, čestne, nezávisle a nestranne je v rozpore s ústavou, pretože jediným subjektom, ktorý disciplinárne koná voči generálnemu prokurátorovi, je ústavný súd. V prípade, ak sa stane generálnym alebo špeciálnym prokurátorom aj neprokurátor, tak po ukončení funkcie nezostane prokurátorom.

V zákone o súdoch sa doplnili zákonné ustanovenia týkajúce sa prerušenia výkonu funkcie sudcu, ktorý kandiduje na funkciu generálneho prokurátora alebo špeciálneho prokurátora vo vzťahu k vymenovaniu za generálneho prokurátora alebo zvoleniu za špeciálneho prokurátora. Podľa právnej úpravy sa výkon funkcie sudcu preruší tiež dňom, keď sa stal sudca generálnym prokurátorom alebo špeciálnym prokurátorom.

Právna úprava v zákone o prokurátoroch a právnych čakateľoch špecifikuje podmienky, za ktorých je možné uchádzať sa o funkciu špeciálneho prokurátora. Definujú sa podmienky pre uchádzačov na funkciu špeciálneho prokurátora, ako podmienka veku, súhlasu s kandidatúrou, podmienku odbornej praxe. Za špeciálneho prokurátora bude možné zvoliť iba toho, kto získal odbornú justičnú skúšku alebo advokátsku skúšku, pričom na účely voľby špeciálneho prokurátora sa za odbornú justičnú skúšku považuje skúška sudcu alebo prokurátora.

 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
398344
Názov
Aktualizácia II 2020 – Prokuratúra a súdy (II/8)
Podnázov
Vymenovanie špeciálneho prokurátora
EAN/ISBN
9771335612275
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/09
Rozsah
160
Rozmer
148×211×8 mm
Hmotnosť
0,12
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Aktualizácia II 2020 – Prokuratúra a súdy (II/8) zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.