Zamestnávanie v období pandémie

Opatrenia týkajúce sa zamestnávateľov v krízových situáciách

SVK Slovensky PORADCA2020/08

Kniha: Zamestnávanie v období pandémie - Opatrenia týkajúce sa zamestnávateľov v krízových situáciách
Katalógové číslo: 395091 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Zamestnávanie v období pandémie

Opatrenia týkajúce sa zamestnávateľov v krízových situáciách

V čase výskytu koronovírusu sú mnohí zamestnávatelia nútení využiť ustanovenia základného právneho predpisu v oblasti pracovného práva k tomu, aby znížili (v mnohých prípadoch len dočasne), stav svojich zamestnancov a ukončia s nimi doposiaľ uzatvorený pracovný pomer. Využívajú v danom prípade (až na výnimky) inštitút skončenia pracovného pomeru dohodou alebo výpoveďou.

Skončenie je viazané na existenciu zákonom ustanovených právnych skutočností. V Zákonníku práce sú uvedené spôsoby skončenia pracovného pomeru na základe právneho úkonu niektorého z účastníkov pracovného pomeru a na základe právnej udalosti. Ak sa zamestnávateľ nerozhodne ukončiť pracovný pomer so zamestnancami, má nárok na poskytnutie príspevkov od štátu. Príspevky na podporu udržania zamestnanosti v čase vyhlásenej mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu a na odstránenie ich následkov sa poskytujú prostredníctvom úradov práce, sociálnych vecí a rodiny v rámci Slovenskej republiky ako aktívne opatrenie na trhu práce podľa zákona o službách zamestnanosti. Detailné podmienky poskytovania príspevkov vrátane formulárov žiadostí a výkazov sú publikované na www.pomahameludom.sk. V jednotlivých rubrikách prinášame tiež prehľad povinností, ktoré musí zamestnávateľ plniť a termíny, na ktoré je viazaný. Povinnosti sa týkajú odvodov, miezd a tiež poskytnutia pracovných pomôcok.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
395091
Názov
Zamestnávanie v období pandémie
Podnázov
Opatrenia týkajúce sa zamestnávateľov v krízových
EAN/ISBN
9788081621505
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/08
Rozsah
376
Rozmer
152×214×17 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zamestnávanie v období pandémie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.