Frankissstein

Príbeh lásky

Jeanette Wintersonová

SVK Slovensky Lindeni2020/09

Kniha: Frankissstein - Príbeh lásky - 1. vydanie - Jeanette Wintersonová
Nekonvenčný príbeh lásky
Katalógové číslo: 394642 viac »
Ušetríte až 3,35 € z bežnej ceny 14,49
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,14
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Frankissstein

Príbeh lásky

"Vtipný, vášnivý, smelý a prenikavý román a ľúbostný príbeh o živote."

Jeanette Winterson svoj pozoruhodný debut Na svete nie sú len pomaranče vydala ako dvadsaťpäťročná. Odvtedy dosiahla celosvetový kritický aj komerčný úspech a zaradila sa medzi „najodvážnejších a najinvenčnejších spisovateľov a spisovateľky súčasnosti“ (Elle). Jej nový román Frankissstein je nekonvenčným príbehom lásky, v ktorom sa prepletajú dramatické životné osudy na pozadí tém ako transhumanizmus, umelá inteligencia a LGBT vzťahy.

Ženevské jazero, 1816. Devätnásťročná Mary Shelleyová píše príbeh o vedcovi, ktorý vytvorí novú formu života.

V Británii po Brexite sa mladý transrodový lekár Ry zamiluje do Victora Steina, uznávaného profesora, ktorý vedie verejnú diskusiu o umelej inteligencii a zároveň v rozsiahlej sieti podzemných chodieb vykonáva záhadné experimenty.

Ron Lord, ktorý sa práve po rozvode vrátil k svojej mame, rozbieha biznis s novou generáciou sexuálnych pomôcok pre osamelých mužov na celom svete.

A na druhej stane Atlantiku, vo Phoenixe v štáte Arizona, sa v kryonickom zariadení nachádzajú desiatky tiel mužov a žien, ktorí sú z lekárskeho a právneho pohľadu mŕtvi, ale čakajú na návrat do života.

Čo sa stane, keď homo sapiens prestane byť najinteligentnejšou bytosťou na planéte?

Jeanette Winterson nám strhujúcim štýlom ukazuje, že k takejto budúcnosti máme oveľa bližšie, ako si uvedomujme. Frankissstein, vtipný, vášnivý, smelý a prenikavý román, je ľúbostným príbehom o živote.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
394642
Názov
Frankissstein
Podnázov
Príbeh lásky
EAN/ISBN
9788056616765
Forma
viazaná s laminovaným poťahom
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jeanette Wintersonová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/09
Rozsah
352
Rozmer
130 x 200 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
23%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

rmiklova 4 z 5
14.01.2021 23:16:30

Pre niekoho toto môže byť príliš. Príliš vulgáne, príliš otvorené, príliš odvážne. No ale keďže ja sa považujem za celkom open-minded človeka, ktorého zaskočí len máločo, pre mňa to bola mimoriadne nekonvenčná záležitosť. Ktorá si ma získala svojimi nesmierne hlbokými myšlienkami či neúnavnými dialógmi postáv. Autorka sa tu púšťa do rôznorodých tém, akou je napríklad transsexualita, otázka nesmrteľnosti či bytia samotného. Nechýba ani umelá inteligencia, ba dokonca sa tu niekde mihol aj feminizmus. Inteligentne napísaný román s prijateľnou dávkou humoru a množstvom sexu, ktorý asi tiež nebude úplne pre každého...:-) Každopádne, som rada, že som mala možnosť prečítať si „Frankensteina v nových šatách“, pretože mi autorka ponúkla celkom nový pohľad na toto klasické dielo a ja ho chcem odporučiť všetkým. Ale radšej len všetkým nekonzervatívcom. Pre istotu.