Život Mony Lisy

Pierre La Mure

SVK Slovensky Slovenský spisovateľ2020/09

Kniha: Život Mony Lisy - 1. vydanie - Pierre La Mure
Katalógové číslo: 392266 viac »
Ušetríte až 3,15 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,75
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Život Mony Lisy

Mona Lisa. Aká bola táto žena, čo už celé stáročia dráždi zvedavosť sveta a na všetky otázky odpovedá iba záhadným úsmevom? Prečo sa bohatá patricijská dievčina v pätnástich rokoch vydala za oveľa staršieho veľkoobchodníka s hodvábom? Prečo sa dala ako dvadsaťštyriročná portrétovať a prečo jej to manžel dovolil, hoci si obraz neobjednal? Prečo monu Lisu maľoval práve Leonardo da Vinci, ktorý bol vo Florencii cudzincom a objednávky na portréty neprijímal? Prečo na tom neveľkom obraze pracoval nekonečne dlho, hoci maľoval nerád a ani svoje najväčšie diela nebol schopný dokončiť? A napokon najväčšia hádanka zo všetkých: pre koho vlastne ten portrét maľoval?

Pierre La Mure (1899 – 1976) preštudoval obrovské množstvo údajov roztratených po archívoch a aj vďaka tomu sa mu podarilo v románovej forme príťažlivo zobraziť osud ženy, ktorej podoba sa zachovala na doske z topoľového dreva. V jeho vynikajúcej biografii ožíva búrlivé obdobie talianskej renesancie, jedinečný kultúrny rozkvet za vlády Mediciovcov, mesto Florencia a v neposlednom rade i sám geniálny Leonardo.

Prekladateľ: Beata Horná

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
392266
Názov
Život Mony Lisy
EAN/ISBN
9788022022187
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Pierre La Mure
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/09
Rozsah
408
Rozmer
200×130×38 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Život Mony Lisy zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.