Kvalita poskytovanej starostlivosti u pacientov so stómiou

Edita Hlinková; Jana Nemcová; Anna Ovšonková

SVK Slovensky Osveta2020/06

Kniha: Kvalita poskytovanej starostlivosti u pacientov so stómiou - Edita Hlinková; Jana Nemcová; Anna Ovšonková
Katalógové číslo: 392175 viac »
Ušetríte až 0,90 € z bežnej ceny 8,00
A navyše získate 7 vernostných bodov
7,10
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Kvalita poskytovanej starostlivosti u pacientov so stómiou

Monografia Kvalita starostlivosti o pacientov so stómiou je určená pre vybranú skupinu odborníkov, ktorí ošetrujú chorých so stómiou (kolostómiou, ileo stómiou) v klinickej praxi nemocníc, ako aj v ambulantnej starostlivosti. Zároveň je východiskovým materiálom pre viaceré úrovne manažmentu, ktorých cieľom je poskytovať kvalitnú starostlivosť a dosiahnuť spokojnosť pacientov. Uvedená problematika je spracovaná od teórie kvality starostlivosti a spokojnosti pacientov, literárneho prehľadu meracích nástrojov kvality starost livosti a spokojnosti pacientov až po konkrétnu kvalitu poskytovanej starostlivosti pacientom so stómiou. Pre komplexnosť problematiky uvádzame poznatky o vyvedení stómie, možných problémoch pacienta, komplikáciách stómie a venujeme sa aj psychosociálnym aspektom ošetrovania pacienta so stómiou v jednotlivých vekových obdobiach. Ošetrovanie stómie sa považuje za špecifickú klinickú situáciu, preto sa zaoberáme problematikou klinických odporúčaných postupov v ošetrovateľskej starostlivosti o pacientov so stómiou. Kolektív autorov vychádzal prevažne zo zahraničnej literatúry a praxe založenej na dôkazoch.

V monografii prezentujeme najvýznamnejšie výsledky vlastnej výskumnej štúdie zameranej na kvalitu starostlivosti o pacientov so stómiou. Po dôkladnej analýze nástrojov hodnotiacich kvalitu starostlivosti z pohľadu pacienta sme vybrali dotazník Quality from the Patient´s Perspective – QPP (Wilde-Larssonová, Larsson). Východiskom QPP je teoretický model kvality starostlivosti z pohľadu pacienta (Model of Quality of Care from the Patient Perspective), ktorý bol použitý ako teoretický základ tejto práce. Naším cieľom bolo lingvisticky validovať dotazník QPP v slovenskom jazyku a zistiť, či je nástroj QPP vhodný na hodnotenie kvality poskytovanej starostlivosti o pacientov so stómiou v sociálno-kulúrnom kontexte Slovenska. Konštrukcia dotazníka umožnila opísať vnímanie kvality starostlivosti z pohľadu pacienta vo vzťahu k dvom základným premenným: štruktúre zdrojov organizácie starostlivosti a preferencií pacienta.
V podmienkach Slovenska boli doteraz realizované výskumné štúdie, ktoré sledovali iba kvalitu života pacientov so stómiou. Vedeckovýskumne podložené vypracovanie kritérií kvality starostlivosti absentuje. Na slovenskom akademickom poli a v ošetrovateľskom výskume ide o inovatívny prístup k me raniu kvality starostlivosti o vybranú skupinu pacientov.

 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
392175
Názov
Kvalita poskytovanej starostlivosti u pacientov so
EAN/ISBN
9788080634889
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Edita Hlinková; Jana Nemcová; Anna Ovšonková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/06
Rozsah
156
Rozmer
170×240 mm
Hmotnosť
0,28
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kvalita poskytovanej starostlivosti u pacientov so stómiou zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.