Pokus - Omyl

Anna Szabó T.

SVK Slovensky Zelený kocúr2020/05

Kniha: Pokus - Omyl - 1. vydanie - Anna Szabó T.
Katalógové číslo: 388336 viac »
Ušetríte až 1,28 € z bežnej ceny 6,00
A navyše získate 4 vernostné body
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
4,72
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Pokus - Omyl

Autorka tejto zbierky poviedok nepozná tabu a nezaprie schopnosť na minimálnom priestore zachytiť maximum príbehu, pestrosti postáv aj napätia intímnych vzťahov. 

Anna Szabó T. nazýva svoje poviedky baladickými príbehmi. Zachytáva v nich šokujúce momentky neľahkých osudov, ťaživých snov, nenaplnených túžob, obáv, úchyliek ale aj frustrácií a fóbií. Postavy jej poviedok bojujú so svojim údelom, predestináciami, ale aj všednou každodennosťou.

Anna Szabó T. vo svojich krátkych prózach bez spomaľujúcich opisov zaujme rôznorodosťou postáv a často prekvapí ich drsnými životnými príbehmi. Napriek tomu, že autorka je pôvodne poetka, a to veľmi úspešná, nedá sa povedať, že by jej texty boli lyrické. Svoje prozaické texty podáva ľahko čitateľným a oslobodzujúcim štýlom, ktorému nechýba presnosť ani nadhľad. 

Preklad: Renáta Deáková 

Recenzie:

„Chcela som sa konfrontovať sama so sebou, ale nechcela som sa naučiť čosi o sebe, ale o svojich emóciách. Pochopila som, že hnev dokáže aj liečiť. A že aj krátka poviedka dokáže byť silná. A tiež, že o sexe sa dá písať, aj keď je to ťažké.“ Anna Szabó T. 

„Autorský skalpel Anny Szabó T. je nemilosrdne presný, chladnokrvne preniká cez viditeľnú pokožku skutočnosti, zbavuje ju mastnoty mnohoročných kompromisov, aby odkryl spodné vrstvy, ktoré sa medzi slušnými ľuďmi nepatrí jatriť. V oceľovej čistote týchto textov sa hyperrealisticky zrkadlia tržné rany spomienok, ktoré sa tak úporne snažíme dezinfikovať rutinou každodennosti.“ Pavol Rankov

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
388336
Názov
Pokus - Omyl
EAN/ISBN
9788089761630
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Anna Szabó T.
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/05
Edícia
Pevný bod
Rozsah
240
Rozmer
178×130×15 mm
Hmotnosť
0,26
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pokus - Omyl zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.