Genéza

Robin Cook

IKAR2020/08 SVK Slovensky

Kniha: Genéza - 1. vydanie - Robin Cook
Napínavý thriller z lekárskeho prostredia: nešťastná náhoda alebo surová vražda?
Katalógové číslo: 387871
Ušetríte až 1,55 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,35
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Genéza

Na pitevnom stole hlavnej súdnej lekárky mesta New York Laurie Montgomeryovej sa ocitne telo 28-ročnej sociálnej pracovníčky Kery Jacobsenovej. Spočiatku sa zdá, že sa stala obeťou tragického predávkovania drogami. Laurie a jej novej patologickej rezidentke – geniálnej, ale trochu svojskej doktorke Arii Nicholsovej – však niektoré detaily nesedia. Rodinní príslušníci a priatelia prisahajú, že Kery sa drog ani nedotkla. Vedenie nemocnice, kde pracovala, trvá na tom, aby sa o prípade mlčalo. Kera bola v desiatom týždni tehotenstva, ale nikto nevie, kto je otec a či má kľúč k posledným okamihom jej života.

Laurie dočasne zamestná naliehavý zdravotný problém a impulzívna Aria obráti pozornosť na kontroverznú novú metódu – používanie genealogických databáz DNA pri pátraní po ľuďoch, ktorí nechcú, aby ich našli. Nadviaže spoluprácu s odborníkmi zo začínajúcej webovej stránky skúmajúcej rodinný pôvod a plánuje vystopovať DNA plodu k pravdepodobným mužským príbuzným v nádeji, že identifikuje záhadného otca. Zanedlho však zavraždia Kerinu najbližšiu priateľku, ktorá takisto pôsobila ako sociálna pracovníčka, a odpovede treba hľadať ešte naliehavejšie. Ktosi očividne nechce, aby Kerine tajomstvá vyšli najavo. Ak sa Aria aspoň trochu priblíži k pravde, s Laurie sa pokojne môžu stať ďalšími vrahovými terčmi.

Z anglického originálu Genesis (G. P. PUTNAM’S SONS, an imprint of the Penguin Random House LLC, New York 2019) preložil Róbert Hrebíček.

Úryvok z obsahu knihy ...

„Tráviaci trakt je čistý,“ vyhlásila Aria. „Nastal čas prezrieť panvové orgány.“ Vrátila sa k mŕtvole a rýchlo ich uvoľnila. Väčšinou postupovala tupo, prstami, iba občas si pomáhala pitevnými nožnicami so zaobleným koncom. Skalpelom odborne preťala všetko, čo bolo treba, a vytiahla z panvovej dutiny orgány vrátane maternice, vajíčkovodov a vaječníkov.

„Musím povedať, že ste talentovaná prosektorka,“ pochválila ju Laurie a myslela to vážne.

„Som rada, že ste si to všimli,“ odvetila Aria tónom, pre ktorý Laurie kompliment oľutovala. Odobrala vzorku z krčka maternice a s použitím sily zasunula do jeho kanála veľmi ostrý skalpel s dlhou čepeľou. Otvárala maternicu, aby odhalila jej dutinu.

„Doriti!“ zvolala náhle Aria. Naklonila sa nad vzorku, aby sa pozrela zbližša. „Vidíte to, čo ja?“

Podrobnejšie info
Katalógové číslo
387871
Názov
Genéza
EAN/ISBN
9788055173870
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Robin Cook
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/08
Rozsah
328
Rozmer
227×145×30 mm
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Genéza zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.