Správny poriadok a správny súdny poriadok 2. diel - Judikatúra

Judikatúra

Jozef Milučký

SVK Slovensky EUROKÓDEX2020/12

Kniha: Správny poriadok a správny súdny poriadok 2. diel - Judikatúra - Judikatúra - Jozef Milučký
Katalógové číslo: 387775 viac »
Ušetríte až 3,22 € z bežnej ceny 40,00
A navyše získate 36 vernostných bodov
36,78
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Správny poriadok a správny súdny poriadok 2. diel - Judikatúra

Judikatúra

Správny poriadok a Správny súdny poriadok 2. diel, vychádza v edičnej rade JUDIKATÚRA vydavateľstva EUROKÓDEX. Publikácia sa snaží svojím obsahom veľmi citlivo reagovať na potreby aplikačnej praxe a ponúknuť čitateľovi široké spektrum veľmi zaujímavých rozhodnutí prijatých správnym kolégiom Najvyššieho súdu Slovenskej republiky. Predkladané judikáty ( 87 judikátov ) sa týkajú rozsiahlej problematiky z rôznych oblastí verejnej správy. V mnohých judikátoch a ich dôvodoch je možné nájsť vhodnú interpretačnú pomôcku i pre rozhodovacie procesy jednak v oblasti rozhodovania vo verejnej správe, ako i v správnom súdnom konaní. V súčasnej hektickej dobe, keď sú orgány verejnej moci doslova zaplavené veľkým množstvom agendy z rôznych oblastí verejnej správy, môže sa stať táto publikácia pri rozhodovacej činnosti doslova pravou rukou zamestnancov verejnej správy, tiež i pomôckou akademickej obce pri prepájaní teórie s aplikačnou praxou, ale i pre advokátov špecializujúcich sa na problematiku správneho práva, ako i oblasť správneho súdnictva. Publikáciu vhodným spôsobom využijú i študenti právnických fakúlt v Slovenskej republike, mimovládne neziskové organizácie a v neposlednom rade i sudcovia správnych súdov, ale i asistenti sudcov NS SR, vyšší súdni úradníci správnych súdov, a to obzvlášť po kreovaní veľkého senátu v rámci správneho kolégia NS SR, keď tento právny stav kladie ešte väčší dôraz a oprávnené požiadavky na právnu istotu a s ňou úzko spätú zásadu legitímneho očakávania v rozhodovacích procesoch. Publikácia obsahuje skutočnú judikatúru Najvyššieho súdu Slovenskej republiky, pretože sú tu zaradené iba tie rozhodnutia, ktoré prešli kvalifikovaným judikatúrnym procesom na najvyššom súde, čo je veľká pridaná hodnota publikácie pre aplikačnú prax. Predmetná judikatúra je zaradená do určitých systematických celkov z hľadiska jej lepšej prehľadnosti. Na záver je potrebné uviesť, že predkladané judikáty predstavujú ustálenú rozhodovaciu prax a po prijatí Správneho súdneho poriadku (zákon č. 162/2015 Z. z.), ktorý nadobudol účinnosť 1. júla 2016 mnohé rozhodnutia môžu byť inšpiráciou a zároveň významnou pomôckou nielen pre rozhodovacie procesy vo verejnej správe, ale i pre podanie napr. všeobecnej správnej žaloby, sankčnej žaloby, zásahovej žaloby, nečinnostnej žaloby, ale i ďalších správnych žalôb, ako i kasačnej sťažnosti a vôbec v správnom súdnom konaní.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
387775
Názov
Správny poriadok a správny súdny poriadok 2. diel
Podnázov
Judikatúra
EAN/ISBN
9788081550911
Forma
Pevná
Autor
Jozef Milučký
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/12
Rozsah
600
Rozmer
174×245
Hmotnosť
1,01
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Správny poriadok a správny súdny poriadok 2. diel - Judikatúra zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.