Náš pán profesor Fraňo Ruttkay

Pokus o skupinový portrét

Kolektív autorov

SVK Slovensky PERFEKT2020/04

Kniha: Náš pán profesor Fraňo Ruttkay - Pokus o skupinový portrét - 1. vydanie - Kolektív autorov
Katalógové číslo: 387495 viac »
Ušetríte až 2,16 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 9 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. februára 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov… Zistiť viac...
9,74
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Náš pán profesor Fraňo Ruttkay

Pokus o skupinový portrét

Viac ako tridsať vzácnych osobností, dnes známych z televíznej obrazovky, printových médií, literatúry či verejného života, žurnalistov, vedcov, pedagógov, umelcov a kultúrnych pracovníkov spomína na pôsobenie pedagóga a vedca, zakladateľa výskumu slovenskej žurnalistiky Fraňa Ruttkaya.

Fraňo Ruttkay stál pri vysokoškolskom vzdelávaní troch generácií študentov novinárstva na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave a neskôr masmediálnej komunikácie na Univerzite sv. Cyrila a Metoda v Trnave. Mozaika faktov, rôznorodých pohľadov, dávnych príbehov, letmých momentiek či polozabudnutých situácií vytvorila v tejto knihe originálny a azda i objektívny pohľad na nestora slovenskej žurnalistiky, ktorý svoj život zasvätil histórii a vzdelávaniu. V pokuse o skupinový portrét nájde čitateľ obraz pedagóga tak, ako si ho zapamätali autori spomienok. Vďaka rôznym uhlom pohľadu z rozličných období sa podarilo do veľkej miery zrekonštruovať obraz životnej reality generácií, ktoré vytvárali naše vysoké školstvo v 20. storočí. Náčrt portrétu zakladateľskej osobnosti Fraňa Ruttkaya sa prelína s osudmi skupiny výnimočných ľudí, ktorí naňho spomínajú. Obzreli sa o desiatky rokov späť a vďaka autentickým výpovediam spoločne vytvorili originálne svedectvo o slovenskej kultúre.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
387495
Názov
Náš pán profesor Fraňo Ruttkay
Podnázov
Pokus o skupinový portrét
EAN/ISBN
9788080469573
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Kolektív autorov
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/04
Rozsah
216
Rozmer
148×210
Hmotnosť
0,56
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Náš pán profesor Fraňo Ruttkay zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.