Budovanie základov slovenskej štátnosti

Jan Lazar

SVK Slovensky Vydavateľstvo SSS2020/03

Kniha: Budovanie základov slovenskej štátnosti - 1. vydanie - Jan Lazar
Katalógové číslo: 387285 viac »
Ušetríte až 1,80 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,10
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Budovanie základov slovenskej štátnosti

Univ. prof. JUDr. Ján Lazar, DrSc. – právnik, vysokoškolský pedagóg a vedec, popredný odborník na občianske právo – v publikácii predstavuje súbor článkov, úvah, esejí a referátov, ktoré boli uverejnené v priebehu rokov 1993 – 2009 a ktoré sa týkajú všetkých základných otázok slovenskej štátnosti, akými sú suverenita, národno-štátne záujmy, podstata a povaha národného štátu, národný a občiansky princíp, Slovenská republika ako národný štát, práva príslušníkov národnostných menšín a ich ochrana, ústavnoprávne základy slovenskej štátnosti, jej medzinárodné súvislosti a celý rad ďalších aspektov. Osobitná pozornosť sa venuje otázkam a problémom slovensko-maďarských vzťahov a to v dvoch rovinách: na úrovni medzištátnych vzťahov aj v súvislosti s problémom úpravy a stupňa ochrany práv príslušníkov maďarskej národnostnej menšiny žijúcej na území SR. Autor aj skúma, vyjadruje sa a hodnotí, či a ako sa v danej vývojovej fáze v priebehu dovtedajšieho trvania slovenskej štátnosti, so zreteľom na pozitívne i negatívne okolnosti, vnútorné i medzinárodné súvislosti, darí napĺňať v praxi ideu slovenskej štátnosti a jej jednotlivých atribútov.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
387285
Názov
Budovanie základov slovenskej štátnosti
EAN/ISBN
9788082021120
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jan Lazar
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/03
Rozsah
151
Rozmer
217×156×14 mm
Hmotnosť
0,34
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Budovanie základov slovenskej štátnosti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.