Narodený v modrú stredu

Vo výnimočnej mysli autistického génia

Daniel Tammet

Absynt2020/04 SVK Slovensky

Kniha: Narodený v modrú stredu - Vo výnimočnej mysli autistického génia - Daniel Tammet
Autobiografická kniha o živote mladého autistického muža, ktorý vládne nadpriemernými jazykovými i matematickými schopnosťami
Katalógové číslo: 387104
Ušetríte až 1,71 € z bežnej ceny 16,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,19
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Skladom u dodávateľa

Kniha: Narodený v modrú stredu

Vo výnimočnej mysli autistického génia

Aké je to byť iný? Iný ako väčšina ľudí?

Autistický génius Daniel Tammet nám rozpráva o svojom živote, ktorý bol často plný bolesti, ale aj neuveriteľných zázrakov. Dokázal sa naspamäť naučiť 22 514 čísel za desatinnou čiarkou čísla pí. Na to, aby sa plynule naučil rozprávať po španielsky či islandsky potreboval týždeň. Aj takéto schopnosti má výnimočný autistický génius a savant Daniel Tammet. Jeho život však nebol žiadnou rozprávkou. Prežil komplikované detstvo i dospievanie, výsmech aj šikanu. Najbezpečnejšie sa vždy cítil sám uzavretý vo svojom malom svete zloženom z nádherných číselných krajín.

Daniel Tammet sa narodil v jednu modrú stredu. Prečo práve modrú? Pretože čísla vidí ako farby, každé z nich má v jeho vnímaní iný odtieň, iný tvar, inú veľkosť aj iný charakter. Spôsobuje to záhadný a mimoriadne vzácny jav známy ako synestézia.

Narodený v modrú stredu je výnimočná autobiografická kniha o živote mladého autistického muža, ktorý vládne nadpriemernými jazykovými i matematickými schopnosťami, no mnohé bežné životné situácie sú preňho absolútne neprekonateľné.

Dojemný a motivujúci príbeh Daniela Tammeta je aj o tom, ako sa dokázal popasovať so životom bez toho, aby stratil svoju vlastnú tvár.

Svetový bestseller Narodený v modrú stredu vyšiel už v osemnástich jazykoch. V Absynte vychádza mimo edície v preklade Alexandry Strelkovej.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
387104
Názov
Narodený v modrú stredu
Podnázov
Vo výnimočnej mysli autistického génia
EAN/ISBN
9788082031754
Forma
Brožovaná
Autor
Daniel Tammet
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/04
Rozsah
232
Rozmer
132×210
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
10%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Narodený v modrú stredu zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.