Exil českého a moravského duchovenstva

Za husitských válek

Ondřej Vodička

CZE Česky Nakladatelství Lidové noviny2020/02

Kniha: Exil českého a moravského duchovenstva - Za husitských válek - Ondřej Vodička
Katalógové číslo: 384507 viac »
Ušetríte až 1,80 € z bežnej ceny 14,80
A navyše získate 13 vernostných bodov
13,00
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Exil českého a moravského duchovenstva

Za husitských válek

Tradiční představa osob vystavených bezuzdnému vraždění, překvapivým útokům a černobílé volbě mezi kolaborací s husity a mučednickým osudem, kterou nalezneme především v pracích katolických historiků, se přetavuje v pestrou mozaiku podobných a přece rozdílných osobních a kolektivních příběhů. Jistě nelze paušálně popřít překvapivost některých útoků radikálního měšťanstva, polních vojsk či šlechty na církevní instituce. Na druhou stranu však výzkum zejména v případě venkovských, ale i některých městských klášterů ukázal, že jejich osazenstvo vývoj událostí dlouhodobě předvídalo a systematicky se na něj připravovalo... Emigrace katolického kléru z Čech a Moravy, jež proběhla za husitských válek, představuje unikátní fenomén evropských dějin. Katolickou, nacionalistickou i marxistickou historiografií bývaly okolnosti této emigrační vlny zjednodušovány a často líčeny podle ideologických požadavků. Kniha je prvním pokusem o nezaujatý souhrnný výklad exilových osudů a o postižení nejdůležitějších faktorů, které je ovlivňovaly. Navzdory rozdrobenosti pramenné základny se podařilo shromáždit dostatek podkladů, jejichž výpovědi zpřesnily znalosti o organizačních a ekonomických rysech této migrační vlny, ale i o názorech a emocích jednotlivých exulantů.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
384507
Názov
Exil českého a moravského duchovenstva
Podnázov
Za husitských válek
EAN/ISBN
9788074227035
Forma
Pevná, s prebalom
Autor
Ondřej Vodička
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/02
Rozsah
276
Rozmer
155×225
Hmotnosť
0,55
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Exil českého a moravského duchovenstva zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.