Nemusel som prežiť

Max Eisen; Michal Zidor

SVK Slovensky MOTÝĽ2020/03

Kniha: Nemusel som prežiť - 1. vydanie - Max Eisen; Michal Zidor
Katalógové číslo: 384028 viac »
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
4,88

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Nemusel som prežiť

„NEMUSEL SOM PREŽIŤ JE AUTENTICKÝ PRÍBEH O UTRPENÍ, SMÚTKU A STRACHU JEDNÉHO CHLAPCA V HROZNÝCH ČASOCH A NA HROZNOM MIESTE“. (Rex Murphy, National Post)

Len čo pätnásťročný židovský chlapec Tibor „Max“ Eisen, rodák z Moldavy nad Bodvou vo vtedajšom Československu, unikne takmer istej smrti na hraniciach Maďarska a Ukrajiny okupovanej Nemeckom, na čas si vydýchne. Na rozdiel od desaťtisícov ďalších sa spolu s rodinou vyhol poprave, ktorá mala zavŕšiť transport židov na hranice vo vagónoch pre dobytok. To je však len začiatok jeho nočnej mory...

V roku 1944 sa v dobytčiaku ocitá znova a cieľovou stanicou je tentoraz Auschwitz Birkenau. Mladý Max zakúša otročinu v tábore aj stratu najbližších. Život mu, paradoxne, zachráni útok strážnika SS, po ktorom sa chlapca ujme politický väzeň a chirurg Tadeusz Orzeszko. Max nestráca vôľu žiť, aby mohol splniť svoj sľub otcovi a celému svetu podať mrazivé svedectvo o tom, ako ho nacisti pripravili o pokojné dospievanie a aká nesmierne cenná je sloboda.

"V tej chvíli som si prial, aby mi komandant strelil guľku do hlavy. Myslel som na svojich príbuzných a na to, ako sa museli cítiť, keď čelili vlastnej smrti. Keď matka vstúpila do plynovej komory, mala na starosti troch mojich súrodencov. Ako len v tej hroznej komore musela bojovať o posledný dych! Aké to bude v mojom prípade? Pomalé či rýchle? Opustí moja duša telo? Stretnem sa znovu s rodinou?"

MAX EISEN prežil pobyt v koncentračnom tábore Auschwitz Birkenau a po komunistickom prevrate aj väzenie v Prahe na Pankráci. Napokon emigroval do Kanady, kde prednášal, vzdelával a venoval sa téme holokaustu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
384028
Názov
Nemusel som prežiť
EAN/ISBN
9788081641992
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Max Eisen; Michal Zidor
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/03
Rozsah
272
Rozmer
135×205 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Nemusel som prežiť zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.