Najhoršia

Katarína Gulai

SVK Slovensky IKAR2020/04

Kniha: Najhoršia - 1. vydanie - Katarína Gulai
Kniha otvára aj dôležité témy detskej depresie a šikany na školách
Katalógové číslo: 381985 viac »
Ušetríte až 1,33 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,57
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Najhoršia

Kniha Kataríny Gulai rozpráva príbeh stredoškoláčky Adriany, voči ktorej sa vzoprel celý svet. Pochopenie a pozornosť nenachádza u apatických rodičov, v škole zažíva kvôli svojej inakosti šikanovanie, potichu trpí depresiami, ktoré prerastajú do sebapoškodzovania. Myslí si o sebe, že je najhoršia.

Autorka Katarína Gulai prináša jej príbeh ako memento pre rodičov, ktorí často kvôli zaneprázdnenosti citovo zanedbávajú svoje deti. Memento pre učiteľov, ktorí, hoci zaznamenajú zlé správanie voči konkrétnemu žiakovi na škole, neurobia dosť pre to, aby ho zastavili.

Po prečítaní Adrianinho príbehu získava čitateľ pocit, že najhorší sme my všetci, ktorí sme slepí voči problémom tých najzraniteľnejších - detí.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
381985
Názov
Najhoršia
EAN/ISBN
9788055171852
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Katarína Gulai
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/04
Rozsah
240
Rozmer
200×125×23 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Zobudila som sa a nevládala som vstať. Nie tak klasicky v zmysle, že by sa mi nechcelo ísť do školy. Každé ráno sa mi nechce a každé ráno nadávam na sprostý budík. Dnes to bolo iné. Akoby mi niekto v noci vybral z tela baterky, a tak sa vôbec nedobili.

 Samozrejme, že som sa z postele nakoniec vytrepala, veď naši by dostali hysák a určite by nepochopili, že sa mi pokazil akumulátor. Sama som tomu nerozumela.

 No tak, Adriana, opakovala som si v duchu. Rob niečo, veď je to len ďalší deň. Hýb sa.

 Hýbala som sa, aj keď veľmi pomaly. To, čo mi bežne ráno trvalo päť minút, som teraz zvládla za desať, a tak sa niet čo čudovať, že som len-len stihla autobus. Aj zo zastávky som sa ťahala do školy dvakrát dlhšie než zvyčajne.

 Bolo mi zle. Cítila som sa unavená, vyčerpaná, chcela som spať. Aspoň dva mesiace. Nemala som náladu na sprostých spolužiakov ani na sprostých učiteľov, ani na nič. Chcela som len, aby ma niekto vypol a nechal v režime standby.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
17.08.2020 09:03:05

Autorka si zvolila formu denníka šestnásťročného dievčaťa, čo nie je najjednoduchšia úloha, a poradila si s ňou bravúrne. Hlavná hrdinka Adriana pôsobí maximálne autenticky vďaka jazyku, ktorý používa, i vďaka svojim myšlienkovým pochodom. Navyše nie je len chodiaca diagnóza. Ostatné postavy vnímame trochu obmedzene, očami rozprávačky, s čím vzhľadom na formát a rozsah nemám problém. Nehovoriac o tom, že sú Adrianine pozorovacie schopnosti výborne rozvinuté a dokáže udrieť klinec po hlavičke. Okrem toho sa tento príbeh svojimi témami a výčitkami voči spoločnosti viac či menej týka všetkých a rozhodne má čo povedať. Celkovo by som povedala, že ak znesiete ťažšie témy a miestami poriadne deprimujúcu atmosféru, Najhoršiu by ste si určite nemali nechať ujsť.