QualityLand

Čo ak raz zmizne hranica medzi človekom a strojom?

Marc-Uwe Kling

SVK Slovensky IKAR2020/04

Kniha: QualityLand - Čo ak raz zmizne hranica medzi človekom a strojom? - 1. vydanie - Marc-Uwe Kling
Hrozivá a satirická verzia našej budúcnosti
Katalógové číslo: 380670 viac »
Ušetríte až 1,66 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 13 vernostných bodov
13,24
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: QualityLand

Čo ak raz zmizne hranica medzi človekom a strojom?

Vitajte v QualityLande! V QualityLande je všetko prispôsobené optimalizácii života pomocou algoritmov. Služba QualityPartner vám vyhľadá ideálneho partnera, osobný asistent ukrytý v uchu vás dovedie tam, kam sa potrebujete dostať, a androidi v dronoch vedia, že večer po náročnom dni potrebujete kartón piva, skôr ako naň dostanete chuť.

Ľudia, roboti a algoritmy obývajú spoločný svet, všetko je súčasťou korporácií, každý patrí k istej spoločenskej triede, všetko sa dá vyčísliť. Už vaše meno o vás prezrádza väčšinu z toho, čo je dôležité, a zvyšok sa dozviete z vášho profilu. Nikto už nestojí pred ťažkými rozhodnutiami, veď v QualityLande jestvuje na každú otázku iba jedna odpoveď: ok.

Peter Nezamestnaný je bezvýznamný správca lisu na kovový odpad, ktorého dlhoročná priateľka opustí, len čo ju QualityPad upozorní na lepšie možnosti. Lenže Peter má iné starosti. Azda ako jediný si všimol, že robotickí spoluobčania QualityLandu čelia existenciálnej kríze. Nájde sa dron, ktorý má fóbiu z lietania. Sexrobot s poruchou erekcie. Vojnový robot s posttraumatickou stresovou poruchou. Peter dostane pokyn, aby všetky chybné umelé inteligencie zničil, ale prebudí sa v ňom podozrenie, že v technológii, ktorá všetkých ovláda, je chyba. Možno fatálna. A nielen to. Prečo sa stroje čoraz väčšmi podobajú ľuďom, ale ľudia sú stále viac ako stroje? Títo roboti sú možno jeho jediní priatelia...

Z prísľubov a hrozieb digitálnej prítomnosti vystavil Marc-Uwe Kling zarážajúcu a satirickú verziu budúcnosti. Vizionársku, napínavú – a rovnako zábavnú ako jeho predchádzajúce diela.

Z nemeckého originálu QualityLand (Ullstein Buchverlage GmbH, Berlin 2017) preložila Svetlana Žuchová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
380670
Názov
QualityLand
Podnázov
Čo ak raz zmizne hranica medzi človekom a strojom?
EAN/ISBN
9788055171937
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Marc-Uwe Kling
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/04
Rozsah
376
Rozmer
200×125×33 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
3.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
0%
(0)
3
100.0%
(1)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Dominik 3 z 5
04.05.2020 21:53:09

Vytvoriť dokonalý fantasy svet nikdy nebolo, ani nebude ľahké. Vyžaduje si to hru predstavivosti, premýšľania a tvorby jednotlivých línií. Autor knihy QualityLand vymyslel pozoruhodný svet – verziu budúcnosti, v ktorej by sa asi nikto z nás nechcel ocitnúť. Hoci som mal ku knihe niekoľko výhrad, napríklad voči štýlu autora či niektorým postavám, určite by ste si mali na román vytvoriť vlastný názor. Z môjho pohľadu však textu chýbalo isté napätie a akcia, ktorá by zaujala moju pozornosť.