Karel Kryl Zpověď

k výročí sametové revoluce

Radka Slížová; Karel Kryl

CZE Česky Fontána2019/11

Kniha: Karel Kryl Zpověď - k výročí sametové revoluce - 1. vydanie - Radka Slížová; Karel Kryl
Katalógové číslo: 377693 viac »
Ušetríte až 1,24 € z bežnej ceny 15,29
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,05
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Karel Kryl Zpověď

k výročí sametové revoluce

Česká i zahraniční společnost zná velmi dobře repertoár Karla Kryla, jeho postoje vůči totalitnímu režimu i vůči polistopadovým reformám. Kniha Zpověď odhaluje slavného písničkáře v naprosto novém světle, dává nahlédnout do zákulisí rodiny. Poprvé se knižně dovídáme o dětství legendy jménem Kryl, rodinných zvyklostech i obtížích, o sourozencích a jejich společném folklorním období, o prvních láskách i první kytaře, na kterou byla později nahrána snad nejslavnější Krylova píseň Bratříčku, zavírej vrátka. O tom, co v skrytu duše Karla trápilo, o čem snil i kde chtěl být pochován. Karel Kryl, celým rodným jménem Karel Jan Kryl, byl nejpopulárnějším představitelem protikomunistických protestsongů od šedesátých let do sametové revoluce. Ovšem i po 17. listopadu 1989 začal velmi ostře kritizovat vývoj v tehdejším Československu, zásadně nesouhlasil s rozdělením republiky na dva státy, nevěřil ideálu kuponové privatizace a nastartovaných reforem. Ztratil důvěru v tehdejší politické vedení a vyčítal vládě, že podniká zásadní kroky, aniž by měla řádné zákony.Krátce před padesátými narozeninami náhle zemřel na srdeční příhodu. Zádušní mše se konala v bazilice sv. Markéty břevnovské farnosti za účasti mnoha osobností. Prezident Václav Havel však nepřišel.Karel Kryl zůstane v povědomí národa jako básník s kytarou, jehož texty vynikaly obrazností a metaforikou, hlubokou znalostí biblických textů, umění, historie, politiky.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
377693
Názov
Karel Kryl Zpověď
Podnázov
k výročí sametové revoluce
EAN/ISBN
9788073369934
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Radka Slížová; Karel Kryl
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/11
Rozsah
95
Rozmer
142×207×9 mm
Hmotnosť
0,20
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Karel Kryl Zpověď zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.