Malý život

Hanya Yanagihara

SVK Slovensky AKTUELL2019/11

Kniha: Malý život - 1. vydanie - Hanya Yanagihara
Pozoruhodný román o láske, obetavosti, krutosti a neschopnosti bojovať s osudom
Katalógové číslo: 376987 viac »
Ušetríte až 3,01 € z bežnej ceny 24,90
A navyše získate 21 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Queer

Queer

Queer je pojem pre ľudí (LGBTI+), ktorých sexuálna orientácia nie je heterosexuálna alebo rodová identita nie je cisrodo… Zistiť viac...
21,89
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Malý život

Keď sa štyria spolužiaci z malej vysokej školy v Massachusetts presťahujú do New Yorku, aby tam skúsili preraziť, nemajú peniaze, sú neistí a dopredu ich ženie len ich priateľstvo a ctižiadostivosť. Patrí k nim pekný a láskavý Willem, začínajúci herec; bystrý, no občas krutý maliar Džejbí; trochu nešťastný architekt Malcolm a rezervovaný, no geniálny tajomný právnik Jude, okolo ktorého sa točia životné príbehy všetkých ostatných.

V priebehu nasledujúcich rokov sa ich vzájomné vzťahy prehlbujú, no pribudnú aj temnejšie odtiene poznačené závislosťou, úspechom či pýchou. Neskôr si všetci uvedomia, že najzraniteľnejším článkom, a zároveň ich najväčšou výzvou je naoko neochvejný Jude; v strednom veku až desivo nadaný súdny advokát, no v súkromí čoraz zdrvenejší človek s mysľou napadnutou neodbytnými pochybnosťami o vlastnej hodnote a telom poznačeným hrozným detstvom a traumou, ktorá napriek všetkému určuje smerovanie jeho života.

Malý život je príbeh o láske aj obetavosti, krutosti a neschopnosti bojovať s osudom.

V tomto pozoruhodnom románe Hanya Yanagihara majstrovsky vykreslila nevšedné podoby priateľstva a lásky a neľútostne odkryla, ako môžu človeka zlomiť vlastné skúsenosti aj spomienky.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
376987
Názov
Malý život
EAN/ISBN
9788081720529
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Hanya Yanagihara
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/11
Rozsah
680
Rozmer
145×227 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Lenny_reads 5 z 5
20.05.2020 16:40:31

O niektorých knihách je písať jednoduchšie ako o iných. Je pre mňa náročné zhrnúť svoj názor na Malý život. Jedno musím povedať hneď na úvod: Malý život ma takmer zabil! Od tejto knihy rozhodne nečakajte typ príbehu ,,zápletka – rozuzlenie“, túto predstavu si rýchlo vyhoďte z hlavy. V knihe sa nestalo nič a zároveň sa tam stalo všetko. Stal sa tak život. Celá kniha bola ako rieka alebo skôr ako potôčik, ktorý pomaly tečie, obteká kamienky, kľukatí sa. Pretože rovnako ako potôčik plynie, plynie aj ľudský život spoločne s malými radosťami, trápeniami, nenaplnenými snami, s krivdami a nespravodlivosťou. Keď som knihu začínala čítať, viacerí mi vraveli, že si ju hneď zamilujem, rovnako ako všetci. Postupne som zisťovala, že rozhodne nepatrím do kategórie ,,všetci“. To sa však nevylučuje so skutočnosťou, že po prečítaní poslednej stránky som si skutočne uvedomila, že ju milujem. Musím sa priznať, že od začiatku som sa v knihe strácala, ale postupne mi začínala dávať zmysel.