Amy a Isabelle

Elizabeth Stroutová

SVK Slovensky Inaque.sk2019/12

Kniha: Amy a Isabelle - Elizabeth Stroutová
Katalógové číslo: 376639 viac »
Ušetríte až 3,02 € z bežnej ceny 14,99
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,97
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Amy a Isabelle

Elizabeth Strout vo svojom skvelom debute Amy a Isabelle opisuje odcudzenie pubertálnej dcéry od neprístupnej matky a matkino besnenie, keď odhalí dcérino sexuálne tajomstvo.

V istých ohľadoch sú Isabelle a Amy ako každá iná matka a jej šestnásťročná dcéra, ktoré každým pohľadom k sebe vysielajú výbušnú zmes lásky a nenávisti. Napätie ešte zvyšuje skutočnosť, že spolu žijú a pracujú v továrenskom mestečku Shirley Falls, kde klebetia všetci o všetkých. A keď sa zdá, že to už ani nemôže byť horšie, začne sa prebúdzať Amina sexualita a otvorí medzi matkou a dcérou hlbokú mrazivú priepasť. Tá sa javí ako nepreklenuteľná, až kým sa Isabelle neodhodlá preskúmať vlastnú hanebnú minulosť, ktorú dlhé roky držala pod pokrievkou.


„Román plný žiarivej charakternosti a humoru o odvahe a ťažkých rozhodnutiach, z ktorých sa skladá bežný život.“ Alice Munro

„Táto kniha patrí medzi tie zriedkavé a povzbudivé diela, ktoré do zjavne známeho sveta nazrú s nemilosrdnou dôvernosťou a odhalia zvláštne, prekvapivé miesto.“ z recenzie v New York Times

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
376639
Názov
Amy a Isabelle
EAN/ISBN
9788082070456
Forma
Pevná
Autor
Elizabeth Stroutová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/12
Rozsah
300
Rozmer
135×207
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
27.05.2020 14:05:27

Príbeh má zaujímavú pointu. Vzťah matky a dcéry, ktorý ale vôbec nie je ukážkový. Matka sa snaží ochrániť dcéru, aby neopakovala jej chyby, ktoré jej spôsobila jej matka. Ale dosiahne presný opak. História sa opakuje. Je napísaná pomerne ťažkým spôsobom s veľa opismi a najmä začiatok môže odradiť. Ale vydržte! Naozaj sa oplatí. Je to opäť niečo iné. Nie je to také priehľadné, ani rozprávkový happy end, miestami je to tvrdé, ale neuveriteľne, až hmatateľne skutočné. Isabelle s dcérou Amy - obe postavy sú opísané famózne. Zatrpknutosť matky voči životu a naivita jej dcéry, ktorá si myslí, že pozná život. Pnutie medzi nimi je z knihy skoro až fyzicky cítiť. Možno veľa z nás, ktoré máme dcéry, nájdeme tu aj to svoje trápenie, ktoré sme prežili, alebo niektoré prežívajú, so svojou pubertálnou dcérou. A možno sa niekedy nájdeme aj v Isabelle. Príbeh nie je z nablýskaného prostredia dokonalých, krásnych ľudí. Sú to príbehy najmä žien, ktoré sú blízke väčšine z nás. Odporúčam prečítať!