Požitavské povesti

Obrázok nedostupný: Kniha: Požitavské povesti
Katalógové číslo: 37580 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Požitavské povesti

Na povesťovej mape Slovenska je ešte niekoľko bielych miest. Tajomstvá jedného z nich nám teraz poodhalia neohrození povesťoví cestovatelia Jozef Melicher a Jozef Trubíny. Potrhanou pavučinou povestí pospriadané Požitavie precestovali krížom-krážom a vyniesli na svetlo knižného svetačertovsky dobrý úlovok: päťdesiattri pamätihodných, podivných, poverových a prekáračkových príbehov z Povodia Žitavy. Dozvieme sa, ako si pán Mikuláš bohatstvo vyrúbal. Prečo sa Tajná volá Tajná a nie Stratená či Zastrčená. Či bolo na hornej Žitave zlato a kade tiekla Zlatá polievka. Ako trávnický tesár capa podojil. Prečo Tekovská stolica nezbohatla. Ako gazda vo Vajke mláku zaorával. Ako nebohý gróf Verébeli po nociach skrýšu s pokladom ukazuje. Prečo Vrábľovania pri husacine na Turkov spomínajú. Aké je tajomstvo obrazu v kaplnke Topoľčianskeho zámku. Ako sa v Žitave vodník Damon usídlil. I o zázračných gajdách pri jej prameni. A veľa-veľa ďalších záhad...
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
37580
Názov
Požitavské povesti
Druh tovaru
Kniha
Stav
Nedostupné
Sadzba DPH
10%
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Požitavské povesti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.