Ukradnutá mladosť

Skutočné príbehy študentov v koncentračnom tábore Sachsenhausen

Jozef Leikert

SVK Slovensky IKAR2019/11

Kniha: Ukradnutá mladosť - Skutočné príbehy študentov v koncentračnom tábore Sachsenhausen - 1. vydanie - Jozef Leikert
Strhujúce dielo o osude mladej inteligencie
Katalógové číslo: 373308 viac »
Ušetríte až 1,55 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 12 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Knižný kompas Jeseň 2019

Knižný kompas Jeseň 2019

Vaša cesta ku knihám. Ku každej knihe z tejto kolekcie môžete získať Lunárny kalendár 2020 len za 1€. Akcia prebieha od… Zistiť viac...
12,35
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ukradnutá mladosť

Skutočné príbehy študentov v koncentračnom tábore Sachsenhausen

Do začiatku druhej svetovej vojny sa nestalo, že by niekto násilím zatvoril vysoké školy. Urobil to až Adolf Hitler, ktorý 17. novembra 1939 prikázal zatvoriť české vysoké školy, prepadnúť vysokoškolské internáty a 1 200 študentov odvliecť do koncentračného tábora, odkiaľ sa ani jeden z nich nemal vrátiť. Dôvod bol jednoduchý – chcel zlikvidovať budúcu inteligenciu.

Kniha Ukradnutá mladosť zachytáva osudy študentov trpiacich v koncentračnom tábore Sachsenhausen. Autor navštívil všetkých žijúcich pamätníkov a podľa ich výpovedí napísal strhujúce dielo. Symbolické je, že študentská manifestácia k 50. výročiu týchto smutných udalostí, ktorá sa uskutočnila 17. novembra 1989 v Prahe, odštartovala politické zmeny v Československu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
373308
Názov
Ukradnutá mladosť
Podnázov
Skutočné príbehy študentov v koncentračnom tábore
EAN/ISBN
9788055170947
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jozef Leikert
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/11
Rozsah
376
Rozmer
200×125×32 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marek
26.05.2020 09:07:12

O sedemnástom novembri 1939, o prepade a zatvorení vysokoškolských internátov, bolo toho napísané veľa. Autentické príbehy českých študentov z koncentračného tábora Saschsenhausen sú ale napísané inak. Skutočnosti v knihe sú podávané z prvej ruky a bývalí väzni z tohto lágru boli v čase sumarizovania svedectiev stále živí. Výpovede neboli pozbierané náhlivo, ale s rešpektom, úctou, trpezlivo a bez časového tlaku. Autor fakty overoval niekoľkokrát u ostatných žijúcich pamätníkov. Tí, ani sami niekedy nevedeli, čo sa deje na jednom konci tábora, ale s overenými faktami to autor verifikoval lepšie ako samotní väzni. Historická pravda nie je prekrútená ani doplnená. Je až príliš skutočná napísaná bez príkras. A nie je v tomto prípade zneužitá na nejaký konkrétny politický cieľ. Je jednoducho autentická. Jozef Leikert napísal memento, ktoré nám bude pripomínať, čoho sú ľudské bytosti schopné urobiť jeden druhému.