Zloženie potravín a potravinových surovín
Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová
Slovensky Osveta•2019/08
Katalógové číslo:
368857 viac »
Ušetríte až
4,97 €
z bežnej ceny 45,00€
A navyše získate
40 vernostných bodov
Kniha: Zloženie potravín a potravinových surovín
Odborná monografia, vysokoškolská učebnica Potraviny sú zložité systémy tvorené veľkým počtom chemických zlúčenín s rôznymi vlastnosťami. Pri ich spracovaní, úprave a skladovaní dochádza k viacerým biochemickým, chemickým a fyzikálnym zmenám. Znalosť týchto procesov umožňuje zmeny v potravinách regulovať a usmerňovať žiaducim smerom. Vyžaduje si to však dostatočné vedomosti o skutočnom (chemickom) zložení základných surovín pre potraviny a poznanie možných vzájomných interakcií jednotlivých zložiek. Tieto poznatky sú dôležité aj pre odborníkov, ktorí sa zaoberajú kontrolou kvality potravín. Záujem o zloženie potravín narastá aj u bežných konzumentov. Výživové poradenstvo sa často zakladá na dlhoročných skúsenostiach a vedomostiach z rôznych oblastí výživy, ale globalizácia vo svete potravín kladie zvýšené nároky na chemické vzdelanie aj u výživových poradcov. Cieľom autoriek predkladanej knihy je oboznámiť odborníkov v oblasti kontroly potravín, lekárov, odborníkov na výživu, študentov študujúcich príslušné odbory, ale aj širokú verejnosť o zložení najdôležitejších skupín potravín. Potraviny a stravovanie patria do kategórie enormne medializovaných tém. mediálny tlak na konzumenta je obrovský a aj keď sa vedecké poznatky o potravinách a výžive každým dňom rozširujú a prehlbujú, vo virtuálnom svete sa šíri čoraz viac nezmyslov a marketingových poloprávd. Proti nim sa dá bojovať iba vedomosťami, posilnením chemických základov vedy o výžive a účinnou osvetou. pevne veríme, že táto kniha bude malým príspevkom v boji na strane pravdy.
Podrobnejšie info...
Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.
- Katalógové číslo
- 368857
- Názov
- Zloženie potravín a potravinových surovín
- EAN/ISBN
- 9788080634759
- Forma
- Tvrdá, bez prebalu, lesklá
- Autor
- Judit Süli; Anna Sobeková; Zuzana Bujdošová
- Druh tovaru
- Kniha
- Rok vydania
- 2019/08
- Rozsah
- 588
- Rozmer
- 176×250 mm
- Hmotnosť
- 1,39
- Stav
- U dodávateľa
- Dostupnosť
- Na dopyt, preveríme dostupnosť
- Sadzba DPH
- 10%
- Zľava
- 11%
Odporúčame mohlo by Vás zaujímať
Zákazníci, ktorí si kúpili Zloženie potravín a potravinových surovín, si z kategórie Učebnice, skriptá na Literama.sk tiež často kupovali...
Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať
Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?
Najprv
sa prihlás,
za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Zloženie potravín a potravinových surovín zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im
tak pomôžete pri ich rozhodovaní.