Mafiánska poprava?

Číslo policajného spisu 1/2019 (Páchateľ: neznámy)

Peter Šloser

SVK Slovensky IKAR2019/09

Kniha: Mafiánska poprava? - Číslo policajného spisu 1/2019 (Páchateľ: neznámy) - 1. vydanie - Peter Šloser
Exkluzívne s podpisom autora len na Literama.sk!
Katalógové číslo: 366979 viac »
Ušetríte až 1,88 € z bežnej ceny 16,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
Séria kníh: Krimi Petra Šlosera: Páchateľ neznámy
Krimi Petra Šlosera: Páchateľ neznámy
Titul je zaradený v tejto sérii
Kolekcia titulov: Slovenské krimi

Slovenské krimi

Detektívny žáner v literatúre je veľmi obľúbený medzi čitateľmi. Vo svete je mnoho skvelých spisovateľov, ktorí sa venuj… Zistiť viac...
15,02
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Mafiánska poprava?

Číslo policajného spisu 1/2019 (Páchateľ: neznámy)

Prvotina bývalého policajta Petra Šlosera nás zavedie do fiktívnej pohraničnej dediny Híd, kde sa odohráva príbeh, ktorý vychádza z reálnych udalostí.

Oveľa významnejšie veci s dosahom aj na vyšetrovanie vraždy sa však odohrávajú v hlavnom meste, kde biele goliere rozhodujú o tom, či do správnych kresiel zasadnú správni šéfovia, ktorí pôjdu vrahom po krku, zatiaľ čo iní sa stretávajú s mafiánmi na pumpách a berú od nich hotovosť.

Autor neopisuje len reálne zákulisie zločinu a (ne)schopnosť štátnych zložiek bojujúcich proti nemu, ale aj prepojenie úplatných politikov na krivých policajtov a mafiu. Všetko, čo pri vyšetrovaní mafiánskych vrážd a iných zločinov vnímal svojimi zmyslami, podáva formou, ktorá je nespojiteľná s realitou.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
366979
Názov
Mafiánska poprava?
Podnázov
Číslo policajného spisu 1/2019 (Páchateľ: neznámy)
EAN/ISBN
9788055166636
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Peter Šloser
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/09
Rozsah
416
Rozmer
200×125×20 mm
Hmotnosť
0,46
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Hovoríš, že požiadaš o urýchlené vyšetrenie vraždy? Koho, prosím ťa?“

„Veď predsa policajného prezidenta Tibora Kramera. Koho iného?“

„Sranduješ. Veď on je obyčajný krivák. Okrem toho sa zaujíma len o vlastné benefity.“ 

„Čo mám teda spraviť?“ spýtal sa predseda strany GÓÓL Jozef Kráľ a na jeho tvári sa zračila únava. 

„Je to jednoduché, ale aj zložité zároveň.“

„Tak teraz ti, Hugo, vôbec nerozumiem.“

„Jednoduché v tom, že všetko sa bude odvíjať od toho, ako dopadne tvoja strana vo voľbách. Ak vyhráš, budeš kráľ nielen podľa priezviska. Ty budeš rozdávať karty.  Ty budeš tvoriť vládu. A ty rozhodneš, kto bude minister vnútra. To bude tvoj tromf.“

* * *

„Ale vrátim sa k nášmu policajnému prezidentovi. My dvaja sa poznáme dosť dlho na to, aby sme mohli spolu hrať s otvorenými kartami. Keď hovoríš, že Tibor Kramer pomohol strane Čistota zamiesť kopu špiny, zamýšľal si sa aj nad tým, že ako? Obaja dobre vieme, že predsa prostredníctvom lojálnych podriadených funkcionárov. Tí aktívne vplývali na radových vyšetrovateľov, operatívcov, možno aj dopravákov a policajtov zaradených na ďalších policajných útvaroch. Podľa toho, akú špinu bolo treba upratať. A teraz moja otázka. Koľko policajtov sa podieľalo na zametaní špiny? Odpoviem si sám. To sa nedá ani spočítať. Keď začnú postupne niektorí policajti do médií rozprávať, čo zamietli, tak...“

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(5)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Jana Strakova
15.09.2019 21:06:46

Už netrpezlivo čakám na vydanie tejto knihy, lebo viem, že bude skvelá♡


Zuzana
19.09.2019 19:30:47

Kniha drží čitateľa v napätí až do posledného riadku... Realistické opisy prostredia vnesú čitateľa priamo do deja... Pán Šloser, bravó...


Ludo 5 z 5
06.11.2019 22:04:55

Práve dočítané, skvelé, bude pokračovanie?


Emily 5 z 5
12.11.2019 19:50:06

Neľutujem, že som si ju kúpila. Odporúčam prečítať. Šokujúce udalosti, šokujúce prepojenia politikov, policajtov a mafie. Chceli by sme veriť, že to tak nie je, ale autor je človek, ktorý sa s takýmto niečím pravdepodobne stretával. Obdivujem ho, že sa pustil do takejto témy. Kniha sa mu vydarila.


Martina 5 z 5
07.07.2020 14:42:24

Super kniha, velmi prijemne citanie, oplati sa


dodiak
29.11.2020 00:08:31

Kniha Mafiánska poprava, mi bola doporučená pri osobnom odbere v Literame a môžem napísať, že nesklamala. Je to krimi a zároveň aj zrkadlo polície a politiky, v minulosti aj súčasnosti. Po Dánovi a Neuerovi, píšucich pod pseudonymom, ďalší autor z radov polície, ale píšuci pod vlastným menom. Odporúčam každému, kto číta už spomínaných autorov a Kozmona, Beniczkého atď... Autor vydáva ďalšie 2 knihy, je sa na čo tešiť.


Jozef 5 z 5
27.05.2021 13:47:10

Prečítané. Nooo, musím povedať, že na prvotinu je to vysoký nadpriemer. Postavy a dej mali celkovo koncept, veľmi dobrý základ pre ďalšie pokračovania ako séria krimi. Odporúčam určite ostatným prečítať.


Mária Uhrová 5 z 5
17.06.2021 18:37:48

Túto knihu som čítala v čase, keď NAKA podchvíľou zatýka podozrivých z trestných činov z radov policajného zboru, najmä tých na samom vrchu, alebo podvodníkov v štátnych firmách, hlavne smotánku. V tomto príbehu je to pekne vykreslené, ako to v policajnej praxi dokáže fungovať. Menovanie do dôležitých policajných funkcií podľa výsledku volieb často zaručuje, ako sa bude práca polície vyvíjať. Bola by som rada, keď o tridsať rokov autor prestane písať, bol by v policajnom zbore poriadok a na písanie podobných príbehov nebudú mať spisovatelia predlohy v policajnom zbore.