Pandémia

Robin Cook

IKAR2019/11 SVK Slovensky

Kniha: Pandémia - 1. vydanie - Robin Cook
Vypukla pandémia chrípky, alebo je to niečo omnoho nebezpečnejšie?
Katalógové číslo: 365929
Ušetríte až 1,55 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,35
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Pandémia

V newyorskom metre náhle odpadne zdanlivo zdravá mladá žena a krátko po prevoze do nemocnice zomrie. Ostrieľanému súdnemu lekárovi Jackovi Stapletonovi jej prípad pripomenie pandémiu chrípky z roku 1918. Obáva sa, že desivá nákaza sa na svoje sté výročie zopakuje.

Jack niekoľko hodín po úmrtí ženy vykoná pitvu a objaví ohromujúce anomálie: transplantovali jej srdce a jej DNA sa zhoduje s DNA transplantovaného orgánu, hoci čosi také je mimoriadne nepravdepodobné. Fakty nezodpovedajú chrípke, ale Jack sa musí pustiť do pretekov s časom, aby ženu identifikoval a zistil, aký vírus mohol napáchať toľké škody. Táto úloha sa stane ešte naliehavejšou, keď rovnako rýchlo skonajú ďalší dvaja ľudia.

Nič však nie je jasné až dovtedy, kým pri pátraní nevkročí do fascinujúcej ríše CRISPR/Cas9, biotechnologickej metódy na úpravu génov, ktorá nedávno zaujala lekársku komunitu a upútala pozornosť jej najmenej etických členov. Jack sa podujme na nebezpečný krok a votrie sa na odvrátenú stranu trhu s transplantovanými orgánmi. Ocitne sa zoči-voči megalomanskému podnikateľovi, ktorý je ochotný riskovať ľudské životy iba preto, aby uspel v novej lukratívnej oblasti medicíny.

Ak si Jack nedá pozor, nabudúce môže prísť o život on sám.

Z anglického originálu Pandemic (G. P. PUTNAM’S SONS, an imprint of the Penguin Random House LLC, New York 2018 preložil Róbert Hrebíček.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
365929
Názov
Pandémia
EAN/ISBN
9788055169941
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Robin Cook
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/11
Rozsah
352
Rozmer
227×145×32 mm
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pandémia zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.