Kvantové otázky

Mystické spisy svetových fyzikov

Ken Wilber

SVK Slovensky Inštitút Gaia2019

Kniha: Kvantové otázky - Mystické spisy svetových fyzikov - Ken Wilber
Katalógové číslo: 365662 viac »
9,77

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kvantové otázky

Mystické spisy svetových fyzikov

Fyzika a mysticizmus, fyzika a mysticizmus. V posledných desaťročiach sa objavili doslova desiatky kníh napísaných fyzikmi, filozofmi, psychológmi a teológmi s cieľom opísať alebo objasniť mimoriadne spojenie medzi najtvrdšou vedou, fyzikou, a najjemnejším náboženstvom, mysticizmom. Niektorí z nich hovoria, že fyzika a mysticizmus rýchlo spejú k pozoruhodne podobnému pohľadu na svet. Iní vravia, že predstavujú komplementárne prístupy k tej istej skutočnosti. Skeptici zasa tvrdia, že nemajú spoločné vôbec nič a že ich metódy, ciele i výsledky sú diametrálne odlišné. Moderná fyzika bola v skutočnosti použitá tak na potvrdenie ako i na popretie determinizmu, slobodnej vôle, Boha, ducha, nesmrteľnosti, kauzality, predestinácie, budhizmu, hinduizmu, kresťanstva a taoizmu. Zborník Kvantové otázky pripravený americkým integrálnym filozofom, Kenom Wilberom, prináša výber zo spisov ôsmich veľkých vedcov - Heisenberga, Schrodingera, Einsteina, de Broglieho, Jeansa, Plancka, Pauliho a Eddingtona - s cieľom adresovať niekoľko dôležitých otázok: - Nakoľko objavy modernej fyziky podporujú učenie starých mystikov? - Aký je vzájomný vzťah vedeckej metódy a kontemplačných techník? - Je medzi týmito odlišnými prístupmi ku skúmaniu skutočnosti naozaj konflikt? Súčasťou knihy je i úvodná kapitola, v ktorej Wilber svojimi odpoveďami na tieto otázky ukazuje možnosti vedúce k skutočnému zmiereniu vedy a náboženstva.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
365662
Názov
Kvantové otázky
Podnázov
Mystické spisy svetových fyzikov
EAN/ISBN
9788097328108
Forma
Brožovaná
Autor
Ken Wilber
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019
Rozsah
219
Rozmer
160×230
Hmotnosť
0,35
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kvantové otázky zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.