Tábor smrti Sobibor

dejiny a odkaz

Ján Hlavinka; Peter Salner

SVK Slovensky Marenčin PT2019/09

Kniha: Tábor smrti Sobibor - dejiny a odkaz - Ján Hlavinka; Peter Salner
Hlbšie poznanie smutnej kapitoly nedávnych dejín Slovenska
Katalógové číslo: 363854 viac »
Ušetríte až 2,52 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
11,38
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Tábor smrti Sobibor

dejiny a odkaz

Kniha Sobibor – tábor smrti (dejiny a odkaz) vznikla pri príležitosti 75. výročia povstania väzňov v tábore smrti Sobibor a následného zničenia tohto miesta hrôzy. Toto miesto má osobitný význam pre Slovensko, pretože práve tu bolo zavraždených najviac slovenských Židov.

V jednotlivých kapitolách si autori, významní bádatelia, všímajú aspekty existencie a zničenia Sobiboru, ale aj súčasné reflexie holokaustu na Slovensku. Ťažiskovú kapitolu Lublinská oblasť a Akcia Reinhard napísal významný izraelský historik David Silberklang (Jad Vašem, Jeruzalem). Už názov Vyhladzovací tábor Sobibor svedčí, že poľský historik Tomáš Okleksy – Zborowski sa zameral na dejiny tábora. V kapitole Profil páchateľov si Sara Berger, ktorá pôsobí v talianskej Fondatione de la Shoah, zamerala na ľudí, ktorí dokázali spáchať neuveriteľné zločiny. Slovenský historik Ján Hlavinka (Deportácie Židov zo Slovenska do tábora smrti Sobibor) si všíma „slovenskú stránku“ tejto smutnej histórie. Dieter Pohl z univerzity v rakúskom Klagenfurte sa zaoberá problémom páchateľov a retribúcií. Český historik Lukáš Přibyl približuje výsledky svojej dokumentácie transportov z územia Protektorátu Čechy a Morava. Záverečné kapitoly (autori Peter Salner a Zuzana Panczová, obaja z Ústavu etnológie a sociálnej antropológie SAV) si všímajú súčasné reflexie holokaustu na Slovensku, resp. konšpiračné teórie o holokauste.

Kniha predstavuje dôležitý príspevok k hlbšiemu poznaniu smutnej kapitoly nedávnych dejín Slovenska.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
363854
Názov
Tábor smrti Sobibor
Podnázov
dejiny a odkaz
EAN/ISBN
9788056904497
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Ján Hlavinka; Peter Salner
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/09
Rozsah
256
Rozmer
130×200 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Tábor smrti Sobibor zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.