Slová načmárané na stenách

Ak nemôžete dôverovať svojej mysli, dôverujte svojmu srdcu

Julia Waltonová

SVK Slovensky IKAR2019/10

Kniha: Slová načmárané na stenách - Ak nemôžete dôverovať svojej mysli, dôverujte svojmu srdcu - 1. vydanie - Julia Waltonová
Podarí sa Adamovi prekonať priepasť medzi tým, po čom túži, a tým, čo môže?
Katalógové číslo: 362176 viac »
Kolekcia titulov: Knižný kompas Jeseň 2019

Knižný kompas Jeseň 2019

Vaša cesta ku knihám. Ku každej knihe z tejto kolekcie môžete získať Lunárny kalendár 2020 len za 1€. Akcia prebieha od… Zistiť viac...
9,38

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Slová načmárané na stenách

Ak nemôžete dôverovať svojej mysli, dôverujte svojmu srdcu

Šestnásťročný Adam je schizofrenik. Vidí a počuje ľudí, ktorí neexistujú. Rebeku, milé dievča, ktoré mu rozumie, mafiánskeho bosa, ktorý ho ohrozuje, či nahého čudáka Jasona. Zdá sa celkom jednoduché odlíšiť skutočné od neskutočného, ale Adam to pre svoju diagnózu nedokáže.

Odrazu mu svitla nádej. Užíva experimentálny liek, ktorý mu pomáha ignorovať halucinácie. Nastúpi do katolíckej strednej školy, kde o jeho chorobe nikto nič nevie. Na dosah má nové možnosti, dokonca aj lásku. Spolužiačka Maja je pekná, inteligentná, hoci trochu tvrdohlavá, a zamilovaný Adam zúfalo túži byť normálnym tínedžerom, za akého ho priateľka považuje.

Lenže liek, ktorý užíva, začína zlyhávať a musí ho vysadiť v tom najnevhodnejšom čase. Adam je odhodlaný urobiť čokoľvek, aby pred Majou uchoval svoje smutné tajomstvo.

Z anglického originálu Words on Bathroom Walls (Random House Children's Book, a division of Penguin Random House LLC, New York 2017) preložila Svetlana Žuchová.


Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
362176
Názov
Slová načmárané na stenách
Podnázov
Ak nemôžete dôverovať svojej mysli, dôverujte svoj
EAN/ISBN
9788055168463
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Julia Waltonová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/10
Rozsah
264
Rozmer
200×125×20 mm
Hmotnosť
0,26
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(2)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
22.10.2019 09:12:44

Vydarené čítanie, ktoré má čo povedať, a zvláda podať vážne témy s dostatkom nadhľadu a humoru. Rozprávač Adam je skvelý – skrátka ten typ postavy, ktorá má od dokonalej ďaleko, a predsa je dostatočne sympatická na to, aby si získala drvivú väčšinu čitateľov. Ani ja, ani autorka nemáme lekárske vzdelanie a jej výlet do Adamovej mysle určite zahŕňal istú dávku fantázie, no je evidentné, že sa snažila naštudovať si čo najviac a prípadné nedostatky neprekrývajú to hlavné: snahu ukázať nám bežný život človeka s takouto chorobou, pomôcť nám lepšie pochopiť jeho ťažkosti a možno sa zbaviť niektorých predsudkov. Bez idealizácie, romantizovania či snahy o senzáciu. A tak to má byť.


Dominik 4 z 5
31.10.2019 23:55:24

Adamov príbeh je síce vymyslený, ale ako uvádza autorka na konci knihy, schizofrénia je vážna a zákerná choroba, ktorou trpia milióny ľudí. Waltonová nie je lekárka a pri písaní svojho príbehu čerpala z vlastnej fantázie a dostupnej medicínskej literatúry. Slová načmárané na stenách sú oddychovou knihou, ktorá pravdepodobne nevypredá kníhkupectvá, ale rozhodne stojí za prečítanie. Hoci sa vás táto choroba nemusí týkať, nikdy neviete, kto vo vašom okolí s ňou práve bojuje.