Spočítaj hviezdy

Lois Lowryová

SVK Slovensky TATRAN2019/08

Kniha: Spočítaj hviezdy - 1. vydanie - Lois Lowryová
Katalógové číslo: 361282 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
Kolekcia titulov: Holokaust

Holokaust

Termínom Holokaust sa označuje systematické, štátom vykonávané prenasledovanie a hromadné vyvražďovanie etnických, nábož… Zistiť viac...
8,00

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Spočítaj hviezdy


Príbeh nás zavedie do Dánska v čase druhej svetovej vojny. Dve nerozlučné priateľky Annemarie a Ellen si vojnu plne neuvedomujú. Znamená pre ne len toľko, že v obchodoch nedostať ich obľúbené sladkosti. Hrôzy vojny ich zasiahnu až vtedy, keď nemeckí vojaci v Kodani začnú prehľadávať príbytky židovských obyvateľov a sústreďovať ich do transportov. Čitateľ očami mladého dievčaťa sleduje priebeh dánskeho odboja, vyrozprávaný s hrdosťou a nádejou, pretože celý národ sa zomkol, aby zachránil židovské obyvateľstvo. Dáni potajomky prepašovali takmer sedemtisíc ľudí cez more do slobodného Švédska.

V poslednom čase vyšlo veľa kníh o utrpení a ukrutnostiach, ktorým boli vystavení židia počas 2. svetovej vojny. Napísali ich ľudia, ktorí tieto udalosti buď zažili na vlastnej koži, alebo o nich počuli od svojich príbuzných, blízkych či priateľov. Sú živým svedectvom o temnej kapitole európskych dejín, ktorú si musíme pripomínať, aby sa už v nijakej podobe nemohla nikdy opakovať.

V širokej palete očitých svedkov sa len málokedy ozve hlas dieťaťa, ako bola napr. Anna Franková. O to vzácnejší je hlas malej Dánky Annemarie, ktorú okolnosti prinútili predčasne dospieť a preukázať neobyčajnú statočnosť. 

Popri mnohých oceneniach sa titul Spočítaj hviezdy stal jednou z najpredávanejších kníh všetkých čias. Podľa prieskumu časopisu Publishers Weekly (z roku 2001) zaujala 82. miesto v rebríčku najpredávanejších detských kníh všetkých čias v USA.


Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
361282
Názov
Spočítaj hviezdy
EAN/ISBN
9788022209915
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Lois Lowryová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/08
Rozsah
136
Rozmer
125×195 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Spočítaj hviezdy zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.