Najtemnejšia časť noci

Je ich sprostredkovateľ. Je posledný stupeň... A potom ovládnu náš svet.

Jeremy Finley

SVK Slovensky IKAR2019/07

Kniha: Najtemnejšia časť noci - Je ich sprostredkovateľ. Je posledný stupeň... A potom ovládnu náš svet. - 1. vydanie - Jeremy Finley
Existencia ľudstva v ohrození! Čo sa stane s naším svetom?
Katalógové číslo: 358706 viac »
3,86

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Najtemnejšia časť noci

Je ich sprostredkovateľ. Je posledný stupeň... A potom ovládnu náš svet.

Sedemročný vnuk amerického senátora William zmizne v lese za domom. Jediným svedkom tejto udalosti je jeho starší brat, ktorý vydesene zašepká: „Uniesli ho svetlá.“ Potom už nepovie nič.

FBI aj národná garda sa pustia do rozsiahleho pátrania. Chlapcova stará mama Lynn Roseworthová však tuší, že len ona pozná pravdu. Lenže keby ju priznala, zničila by svoju rodinu aj manželovu politickú kariéru.

Koncom šesťdesiatych rokov minulého storočia, skôr než sa Lynn stala senátorovou manželkou, pracovala ako sekretárka na Katedre astronómie na Univerzite v Illinois. Práve na tomto mieste začala prijímať tajomné informácie o existencii UFO od doktora Richardsa aj správy od ľudí zúfalo hľadajúcich svojich milovaných nezvestných, ktorých pohltil svetelný lúč.

Lynn sa rozhodne nájsť nezvestného vnuka a odhaliť pravdu, no pritom sa musí vrátiť k práci, ktorú kedysi opustila, a pripustiť existenciu mesta, na ktoré svet dávno zabudol. Nachádza sa pochované hlboko pod snehom a vo vygumovanej pamäti jeho obyvateľov. Tam pôjde vnuka hľadať.

Proti nej sa však postavia sily, ktoré ju chcú umlčať. Postupne zisťuje, kam až sú schopné zájsť, aby ju zastavili. Zároveň vo veľkej záhade času odhaľuje aj pravdu o vlastnom zabudnutom detstve a čelí hrozbám, ktorých rozmery si ľudstvo nevie ani predstaviť.

Z anglického originálu The Darkness Time of Night (St Martin' Press, New York 2018) preložil Alojz Keníž.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
358706
Názov
Najtemnejšia časť noci
Podnázov
Je ich sprostredkovateľ. Je posledný stupeň... A p
EAN/ISBN
9788055167404
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Jeremy Finley
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/07
Rozsah
336
Rozmer
200×125×30 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Uvedomovala som si, že sa pohybujem prirýchlo, že sa potrebujem upokojiť. No namiesto toho som nás oboch hnala na poschodie do svojej spálne, zapla som lampičku. Na svojej strane postele som odhrnula prešívanú prikrývku a uložila Briana pod ňu, pobozkala som ho na čelo, obišla posteľ, vyzula sa a vkĺzla na Tomovu dokrkvanú stranu.

 Zhlboka som sa nadýchla a opatrne som Brianovo stuhnuté telo obrátila k sebe, dívala som sa mu priamo do očí a prstami mu prečesávala vlasy.

„Mám ťa rada, medvedík Brian. Chcem, aby si zaspal. Ale my musíme nájsť Williama. Nevieš mi povedať, kde si ho videl posledný raz?“

Zatvoril oči a ja som si hlavu položila na vankúš. Viečka sa mu pomaly roztvorili, no len na chvíľu.

„Uniesli ho svetlá,“ odvetil potichu.


Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss
16.07.2019 09:42:35

Jednoduché čítanie plné záhad a napätia so sympatickou staršou dámou v hlavnej úlohe. Škoda, že sa toho dokopy až toľko nestane – kniha pôsobí skôr ako úvodný diel, ktorý pripravuje cestu pokračovaniu.