Vox

Predstavte si svet, v ktorom môžete vysloviť iba sto slov denne.

Christina Dalcherová

SVK Slovensky IKAR2019/04

Kniha: Vox - Predstavte si svet, v ktorom môžete vysloviť iba sto slov denne. - 1. vydanie - Christina Dalcherová
Katalógové číslo: 352208 viac »
2,89

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Vox

Predstavte si svet, v ktorom môžete vysloviť iba sto slov denne.

Doktorka Jean McClellanová, uznávaná vedkyňa, sa o politiku nikdy nezaujímala, preto prichádzajúcu zmenu nepostrehla. Keď vláda vyhlásila, že ženy smú vysloviť najviac sto slov denne, neverila tomu. To sa predsa nemôže stať, hovorila si. Nie v Amerike. Nie jej. Všetkým ženám a dievčatám bez rozdielu veku postupne nasadili na ruku náramok, slovomer. Ak prekročia povolený limit, zasiahne ich neznesiteľný elektrický výboj.

Ženám zakázali pracovať, vzdelávať sa, združovať. Presadzuje sa patriarchálny systém, kde každý pozná svoje miesto. Od žien sa očakáva, že povedú domácnosť a budú oddanými, poslušnými manželkami. A na to je potrebná nanajvýš matematika. Nie hláskovanie, nie literatúra. Nie reč. Predtým priemerná osoba hovorila šestnásť tisíc slov denne, teraz majú ženy nárok iba na pár desiatok. Umlčali ich. Tým sa to však neskončilo.

Z anglického originálu Vox (Berkley, An imprint of Penguin Random House LLC, New York 2018) preložila Tamara Chovanová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
352208
Názov
Vox
Podnázov
Predstavte si svet, v ktorom môžete vysloviť iba s
EAN/ISBN
9788055166094
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Christina Dalcherová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2019/04
Rozsah
336
Rozmer
200×125×30 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Dominik
08.05.2019 14:55:44

Keď som sa dozvedel, že vyjde v slovenskom preklade kniha VOX, ktorej anotácia mala niečo do seba, vedel som, že si tento román musím prečítať. S odstupom času ale musím povedať, že som dostal niečo úplne iné, než som spočiatku očakával. Najväčší problém možno vidieť v rozvrhnutí dejovej línie, ktorá sa uberala nezvyčajným spôsobom. Hoci bola kniha nepredvídateľná, jej autorka dokázala zápletku mihnutím oka zvrátiť a zamerať ju úplne iným smerom. Niektorým súvislostiam som spočiatku nerozumel a knihe podľa mňa chýbal akýsi úvod, ktorý by čitateľa "vtiahol do deja". To ale neznamená, že by ste sa mali tomuto románu vyhýbať oblúkom. Aj keď som mal voči príbehu viaceré výhrady, stojí za prečítanie – a vytvorenie si vlastného názoru. Môže byť varovným signálom pred tým, kam by sme sa mohli dostať, ak si nebudeme vážiť svoje práva a to, čo považujeme za samozrejmé.


kniznicaJB 5 z 5
11.08.2020 15:51:01

Na prebale tejto knihy je napísané: Predstavte si svet, v ktorom môžete vysloviť iba sto slov denne. Ťažké na predstavenie, nie to ešte dodržať. Americká vláda rozhodla, že ženy nesmú túto hranicu prekročiť. A to sa týkalo aj malých dievčatiek. Všetky ženy dostali na ruku uzamknutý náramok, ktorý im slová rátal. Ak bol limit prekročený, nasledoval bolestivý trest v podobe elektrického výboja. Zakázali ženám zamestnanie, vzdelávanie, znakovú reč aj písanie, ženy nemohli mať svoj účet, nesmeli otvárať poštu. Žena mala byť len doma, starať sa o domácnosť a mlčať. Tento príbeh, čo ako vymyslený, mi pripomína to, čo sa deje teraz u nás v politike. Zasahovanie náboženstva do života všetkých a určovanie, čo je normálne a čo už nie. Tento príbeh si prečítajte. Urobte si názor. Už aj preto, lebo sa máme dobre, máme svoje práva a sme na určitej civilizačnej úrovni. Nedajme si ich vziať. Lebo je to ľahšie, ako si myslíme. Napríklad stačí na to aj len pár poslancov v parlamente.