Květ se větrem uklání včelám

Karel Klatt

CZE Česky Vydavateľstvo SSS2018/11

Kniha: Květ se větrem uklání včelám - 1. vydanie - Karel Klatt
Katalógové číslo: 350761 viac »
Ušetríte až 1,26 € z bežnej ceny 6,90
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,64
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Květ se větrem uklání včelám

Oneskorená prvá zbierka básnika Karla Klatta, priateľom známeho po menom Kajo, ktorý sa narodil v Česku – na Morave, v Starom Bohumíne, vyrastal v Ostrave a ktorý 40 rokov žije na Slovensku v Bratislave, predstavuje výber 51 básní z jeho celoživotnej tvorby. Mimoriadne kultivované verše sústredené v tejto zbierke a napísané v materinskom českom jazyku básnika, obstoja v konkurencii najlepšej súčasnej českej i slovenskej poézie. Klatt prináša subtílnu poéziu s nezameniteľným rukopisom, pre ktorú je príznačná melodickosť verša, dozaista ovplyvnená aj tým, že básnik bol profesionálnym huslistom vo veľkom orchestri SĽUK-u, a originálna metafora na prírodné i civilizačné motívy. Výnimočnou hodnotou jeho poézie je prenikavá empatia, prítomná v témach návratov k mestám v rodnom kraji, ktoré miluje napriek dlhoročnému odlúčeniu, a v témach smrti, vedomia starnutia, rekapitulácie života, prežívania straty spriaznených ľudí... Tému smrti originálne uchopuje aj prostredníctvom vlastných autentických zážitkov onkologického pacienta, ktorým sa stal v minulom roku. Zbierka je živým vkladom do klenotnice českej i slovenskej literatúry, keďže ide o zaujímavého básnika, ktorý si dozaista nájde svojich čitateľov tak na Slovensku, ako aj v Česku. Zbierku ilustroval slovenský grafik Jaroslav Koprda.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
350761
Názov
Květ se větrem uklání včelám
EAN/ISBN
9788082020529
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Karel Klatt
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/11
Rozsah
88
Rozmer
178×120×10 mm
Hmotnosť
0,17
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Květ se větrem uklání včelám zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.