Fachdeutsch Medizin

Ein Lehrbuch für zukünftige Ärzte

Mária Bujalková; Anna Barnau

DEU Nemecky Osveta2018/10

Kniha: Fachdeutsch Medizin - Ein Lehrbuch für zukünftige Ärzte - Mária Bujalková; Anna Barnau
Katalógové číslo: 348862 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Fachdeutsch Medizin

Ein Lehrbuch für zukünftige Ärzte

Koncepcia vysokoškolskej učebnice pre študentov medicíny „Fachdeutsch Medizin. Ein Lehrbuch für zukünftige Ärzte“ vychádza z predpokladu, že študenti majú solídne jazykové znalosti z nemčiny na úrovni B2 Spoločného európskeho referenčného rámca pre jazyky. Zámerom autoriek zodpovedá aj supervízia lekárov pôsobiacich v nemecky hovoriacich krajinách, čím prispieva k samozrejmej požiadavke interdisciplinárnej spolupráce. Táto spolupráca potvrdzuje, že najmä v stredoeurópskom priestore je nemčina popri angličtine jazykom s vysokou mierou uplatnenia. Didaktické spracovanie učebnice je zrkadlom požiadaviek kladených na medikov a tak má každá lekcia stabilnú stavbu a štruktúru: anatomicko-fyziologickú časť, klinickú časť a opakovanie. Jej neoddeliteľnou súčasťou sú preto názorné anatomické a klinické ilustrácie, ktoré sú pre študentov lekárskych fakúlt nevyhnutnou podporou pre pochopenie a fixáciu lekárskych termínov. Východiskové texty, ilustrácie a videá sú spracované a precvičované v cvičeniach, ktoré reflektujú ciele autoriek predstaviť odbornú lexiku medicíny a možnosti jej osvojenia prostredníctvom stratégií učenia – čítanie s porozumením, počúvanie s porozumením, písaný a hovorený prejav. Odborné autentické texty tvoria podstatnú zložku jednotlivých lekcií (vstupné, ťažiskové, doplnkové texty), ktoré nie sú príliš dlhé, čím umožňujú efektívnejšiu prácu na vyučovaní – porozumenie výpovede textu, určenie hlavnej myšlienky odsekov ako aj pochopenie syntaktických a sémantických štruktúr. Vzhľadom na klesajúcu úroveň jazykových znalostí u študentov považovali autorky za zmysluplné zaradiť pre túto cieľovú skupinu recipientov aj opakovanie niektorých základných gramatických javov. Naopak, v lekciách sú začlenené aj rozširujúce gramatické pravidlá, aby sa dosiahla určitá gramatická progresia. Žiadna odborná jazyková učebnica nemôže úplne vyčerpať okruhy a témy daného odboru. Toto dielo predstavuje vybrané okruhy primerané vedomostiam a dĺžke jazykovej výučby (2 semestre). V závere je priložený Kľúč k riešeniam vybraných cvičení, ktorý obsahuje najmä riešenia cvičení zameraných na gramatiku. Pri takzvaných otvorených úlohách sa riešenie neuvádza, aby sa podporila kreativita študentov. Prehľadnou pomôckou pri štúdiu je aj Nemecko-slovenský slovník.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
348862
Názov
Fachdeutsch Medizin
Podnázov
Ein Lehrbuch für zukünftige Ärzte
EAN/ISBN
9788080634650
Forma
Brožovaná
Autor
Mária Bujalková; Anna Barnau
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/10
Rozsah
227
Rozmer
160x230
Hmotnosť
0,36
Stav
Nedostupné

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Fachdeutsch Medizin zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.