Alexander Veľký

Život, doba a význam najväčšieho vojvodcu staroveku

Michal Habaj; František Hříbal

SVK Slovensky PERFEKT2018/10

Kniha: Alexander Veľký - Život, doba a význam najväčšieho vojvodcu staroveku - 1. vydanie - Michal Habaj; František Hříbal
Katalógové číslo: 344617 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
17,12

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Alexander Veľký

Život, doba a význam najväčšieho vojvodcu staroveku

Prvá kniha slovenskej literatúry a historiografie o Alexandrovi Veľkom. Autori tohto velikána rozoberajú zo všetkých strán, sprevádzajú čitateľa dobou, vykresľujú jeho život, nechávajú nahliadnuť do súkromia, zvykov, vášní a radostí Macedónca. Text osvetľuje jeho význam pre neskoršie dejiny Európy i Slovenska. Alexander Veľký sa nedožil ani tridsiatich troch rokov. Zanechal však po sebe úchvatné dedičstvo. Stihol zmeniť Grécko, vyvrátiť Perziu, založiť desiatky miest, ovplyvniť dejiny strednej Ázie, Indie, zrýchliť vývoj matematiky, zoológie, botaniky, vojenskej techniky. Premenil umelecké trendy celého starovekého sveta, vytvoril priestor pre nové kulty v Európe, Afrike i Ázii. Geografické poznatky antiky sa jeho výpravou prakticky zdvojnásobili. Zmenil demografický, sociálny a kultúrny vývoj sveta od Balkánu až po Indus. Alexander zohral podstatnú úlohu nielen v priestore, ale i v čase. Videli sa v ňom rímski cisári, stredoveká šľachta, ale i súčasní generáli a štátnici. Tento muž je súčasťou európskej civilizácie, slovenskej kultúry, a vďaka tejto knihe teraz už patrí aj slovenskému čitateľovi.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
344617
Názov
Alexander Veľký
Podnázov
Život, doba a význam najväčšieho vojvodcu starovek
EAN/ISBN
9788080469009
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Michal Habaj; František Hříbal
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/10
Rozsah
358
Rozmer
170x240
Hmotnosť
1,18
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Alexander Veľký zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.