Prosté rozprávky

Séria 1

Marek Hudec

SVK Slovensky TATRAN2018/09

Kniha: Prosté rozprávky - Séria 1 - 1. vydanie - Marek Hudec
Katalógové číslo: 344551 viac »
0,94

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Prosté rozprávky

Séria 1

Prostonárodné slovenské rozprávky sa objavili prerozprávané v storakých podobách a v rôznych žánroch. No nestalo sa, aby boli základným kameňom modernej prózy, ktorá do nich vložila príbeh hlavného hrdinu. A samozrejme aj rozuzlenie komplikovaného vzťahu. Autor sa inšpiroval Philipom Pullmanom, ktorý skôr štylisticky prerozprával rozprávky bratov Grimmovcov. No Marek Hudec ich na rozdiel od Pullmana zakomponoval do moderného príbehu v dnešnom svete. Nečakaný rozchod sa stáva zdrojom bolesti, ale aj naivného snenia nášho hrdinu. Opustený partner nedokáže pochopiť, že je koniec, a odpútať sa od osoby, ktorá aj naďalej zostala preňho stredobodom vesmíru. Zažíva traumu a utápa sa vo fantazijných halucináciách, ktoré k ničomu nevedú. Nakoniec nájde spriaznenú dušu, ktorá mu sľúbi pomoc a spolu s ním sa vydáva do sveta slovenských rozprávok. Fantastická rozprávková púť po Slovensku ho zavedie tam, kam patrí, k rodine a k blízkym, ktorí ho spoznajú aj v premenenej podobe. Zisťuje, že motívy starých rozprávok neboli len vymyslené, ale mýtické bytosti existujú skryté pred zrakom bežných ľudí. Autor svoj veľmi osobný príbeh moderne prerozprával v motívoch Prostonárodných slovenských rozprávok, v ktorých nájdeme koktail všetkých ľudských citov a emócií. Milovanú bytosť uniesol vodník, a kým náš hrdina nepochopí celú pravdu a nezmieri sa s rozchodom, zostane v podobe zraniteľnej myši v moci černokňažníka.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
344551
Názov
Prosté rozprávky
Podnázov
Séria 1
EAN/ISBN
9788022209687
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Marek Hudec
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/09
Rozsah
164
Rozmer
207×136×20 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Prosté rozprávky zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.