Kronika Jána z Turca

Ján z Turca

SVK Slovensky PERFEKT2018/07

Kniha: Kronika Jána z Turca - 2. vydanie - Ján z Turca
Katalógové číslo: 338443 viac »
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
26,55

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kronika Jána z Turca

V origináli ručne písaná a stredovekým autorom Jánom z Turca ilustrovaná kniha je úžasným svedectvom našej minulosti, ozdobou každej knižnice. Do slovenského prekladu Júliusa Sopka sa začíta každý milovník mimoriadnych textov. Latinčina dýcha časom pol tisícročia. Originál Kroniky Jána z Turca, ktorú predkladáme slovenskej kultúrnej verejnosti, uchováva Rehoľa Piaristov v Nitre. Vydanie stredovekej prvotlače v latinčine, ktorá obsahuje aj jej rozsiahly preklad do slovenského jazyka, si môže po prvý raz od roku 1488 prečítať aj slovenský čitateľ. K obsahovej časti diela patrí tzv. Hunská kronika (starobylé dejiny Skýtov, Hunov a Maďarov), výklad o dejinách Uhorského kráľovstva od druhého príchodu Maďarov až po obdobie vlády kráľa Karola Róberta z Anjou, obdobie panovania kráľa Ľudovíta I. Veľkého, osud kráľa Karola II. Malého a dobytie Viedne a Viedenského Nového Mesta kráľom Matejom Korvínom. V knihe sú nádherné iluminácie, ktoré umocňujú stredoveký charakter diela.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
338443
Názov
Kronika Jána z Turca
EAN/ISBN
9788080468880
Forma
Viazaná
Poznámka
2. vydanie
Autor
Ján z Turca
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/07
Rozsah
592
Rozmer
170x226
Hmotnosť
1,14
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
28%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kronika Jána z Turca zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.