Zajatec

Ján Špirko

SVK Slovensky IKAR2018/08

Kniha: Zajatec - 1. vydanie - Ján Špirko
Katalógové číslo: 335533 viac »
Ušetríte až 0,89 € z bežnej ceny 7,90
A navyše získate 7 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
7,01
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Zajatec

Aj skúsený majster psychotrilerov by mal čo robiť, aby vymyslel podobný príbeh, aký ponúka táto kniha. Lenže všetky udalosti opísané autorom sa skutočne stali.

Sedemnásťročný JÁN ŠPIRKO možno ani netušil, akému riziku vystavuje seba a svoju rodinu, keď robil spojku medzi partizánskymi skupinami. Jeho vlasť bola ohrozená, a tak ju išiel brániť. Zdalo sa mu to rovnako prirodzené ako vyrieknutie sľubu priateľovi v zajateckom tábore, ktorý sa jednému z nich stal neskôr osudným. Keď Špirka v obci Veľké Borové Nemci ranili, odvliekli ho na gestapo do Ružomberka. A tam sa začína cesta plná hrôzy, bolesti, sklamania, ale i veľkej viery a odhodlania. V ružomberskej väznici stála Špirkovi smrť za chrbtom prvý raz. Život mu zachránil neznámy Cigán, ktorý jediným úderom zlikvidoval besniaceho gestapáka. Špirko však nemal za svoju záchranu ako poďakovať, s najväčšou pravdepodobnosťou gestapáci Deža umučili, kým on ležal v bezvedomí. Odvtedy osud raneného partizána tvorili úteky a zajatecké tábory...

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
335533
Názov
Zajatec
EAN/ISBN
9788055162447
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ján Špirko
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/08
Rozmer
200×125×26 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Dozorcovia ma zavolali do maringotky upratať a umyť dlážku. Ktorýsi z nich, hádam trochu ľudskejší než ostatní, pozbieral nedojedené kôrky z chleba, kúsky syra a iné zvyšky a zabalil mi ich do papiera. Keď som prišiel k ostatným za ohradu, sadol som si s balíčkom chrbtom k stĺpu. Hneď mi ruku prepichlo množstvo hladných očí. Nechcel som pred nimi balíček otvárať, lebo som vedel, že hladný sa na jedlo nemôže dívať, a preto som ho šuchol pod kabát. Z papiera však vypadol kúsok suchej kôrky. V momente sa za ňou hodil chlap, čo bol najbližšie, a druhí sa vrhli na mňa, aby mi vytrhli balíček. Trhali ma, škriabali, až nakoniec všetky zvyšky potravy zmrvili so zemou, načo z hliny zúrivo vydrapovali omrvinky. Kým prišiel dozorca a nezmlátil ich palicou, celého ma dobili a dotrhali mi aj tak chatrný mundúr.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zajatec zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.