Liptovský Mikuláš 1

Ako sme tu žili

Vladimír Bárta

SVK Slovensky ab-ART press2018/05

Kniha: Liptovský Mikuláš 1 - Ako sme tu žili - Vladimír Bárta
Katalógové číslo: 333687 viac »
Ušetríte až 6,10 € z bežnej ceny 37,98
A navyše získate 31 vernostných bodov
Séria kníh: Liptovský Mikuláš Ako sme tu žili
Liptovský Mikuláš Ako sme tu žili
Titul je zaradený v tejto sérii
31,88
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Liptovský Mikuláš 1

Ako sme tu žili

Obrazovo-textová kniha Liptovský Mikuláš - Ako sme tu žili, prináša zaujímavé udalosti a príbehy obyvateľov i rodákov z Liptovského Mikuláša, ktorí si zaspomínajú na život v meste v druhej polovici 20. storočia. Opisujú študentský život, športové kultúrne i spoločenské príbehy, ktorými kedysi žilo mesto. Príbehy dávnych i nedávnych čias dopĺňajú autentické čiernobiele fotografie zo súkromných albumov a zo zbierok Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši. K tomuto mestu akosi neodmysliteľne patrí aj neďaleká Demänovská dolina a najmä svetoznáme lyžiarske stredisko. Ako sa dočítame v knihe, kedysi sa dolina nazývala Kvasničník. Vtedajší mikulášsky obyvateľ Alojz Lutonský vymyslel jej dnešné pomenovanie - Jasná. Liptovský Mikuláš bol už v minulosti centrom turistiky a lyžovania. Do dejín týchto športových odvetví sa zlatým písmom zapísali aj mikulášske mená ako Miloš Janoška, Dropovci, Kresákovci, Hupkovci, Paľo Ferenčík, Július Stankoviansky a ďalší. V povojnovom období v meste pôsobili významné organizácie ochrany prírody a cestovného ruchu, napr. Javorina, Ústredie štátnej ochrany prírody, Múzeum jaskyniarstva, Záujmové združenie majiteľov lyžiarskych vlekov a lanoviek - Lavex, Stredisko lavínovej prevencie a ďalšie. Aj o tomto sa viac dozviete v našej knihe.

Publikácia Liptovský Mikuláš-Ako sme tu žili je výpoveďou osobných spomienok autorov o tom, čo v časoch svojho detstva, dospievania i zrelosti zažili v Liptovskom Mikuláši alebo počuli od svojich rodičov i blízkych osôb. Sú to príbehy prežité, nie odpísané z archívov, príbehy generácie, ktorá prežila druhú svetovú vojnu a niekoľko prevratných zmien politického, hospodárskeho a spoločenského systému. Neboli to ľahké časy, ale ich pamätníci boli vtedy mladí, plní životnej energie, a preto si na ne aj po rokoch spomínajú ako na čosi úžasné, krásne a neopakovateľné. Čas je síce neúprosný, prináša nové informácie, ale aspoň táto kniha bude pripomínať budúcim generáciám, ako sa kedysi žilo v meste Liptovský Mikuláš.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
333687
Názov
Liptovský Mikuláš 1
Podnázov
Ako sme tu žili
EAN/ISBN
9788089850525
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Vladimír Bárta
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/05
Rozsah
80
Rozmer
230×270 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Liptovský Mikuláš 1 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.