Všetci za jedného

Cara Delevingneová

SVK Slovensky IKAR2018/08

Kniha: Všetci za jedného - 1. vydanie - Cara Delevingneová
Katalógové číslo: 332269 viac »
10,17

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Všetci za jedného

Silný debutový román o priateľstve, identite, skutočných citoch a o tom, že netreba ľudí súdiť podľa toho, ako vyzerajú od medzinárodnej supermodelky a herečky. 

Šestnásťroční Red, Leo, Rose a Naomi sú puberťáci, ktorí sa stále hľadajú a snažia sa zistiť kto sú a čím chcú byť. Všetci majú problém zapadnúť medzi spolužiakov, sú iní. Ich život vôbec nie je dokonalý: Red má doma hotové peklo, pretože jej mama je alkoholička a otec nikdy nie je doma. Musí sa starať nielen o seba, ale aj o svoju malú sestru Gracie. Leov starší brat sa dostal na šikmú plochu a ťahá so sebou na dno aj Lea. Rose strieda frajerov a pije, aby zabudla na bolestivú skúsenosť z minulosti. Naomi uteká z domu v nádeji, že nájde slobodu, po ktorej tak veľmi túži.

Jediné čo spája túto skupinku mladých "zatratencov" je hudba. Založia si skupinu Zrkadielko, zrkadielko a keď sú spolu a hrajú, konečne sa cítia sami sebou, nemusia sa na nič hrať. Sú nadšení a veria vo svoju budúcnosť ako kapely až kým Naomi nezmizne.   

Naomi po niekoľkých dňoch vytiahnu z rieky v bezvedomí.  V nemocnici bojuje o svoj život v kóme. Polícia tvrdí, že to bol neúspešný pokus o samovraždu, ale jej priatelia o tom nie sú presvedčení. 

Preberie sa vôbec Naomi niekedy z kómy? Všetci si boli tak blízki, tak prečo si nevšimli varovné signály?  Hovorili si predsa všetko, vedeli o sebe všetko. Boli naozaj priatelia, alebo to všetko bolo len ďalšie klamstvo a pretvárka?   

Ich priateľstvo sa otrasie v základoch: Rose chodí na divoké párty, Leo má chmúrne nálady. Jedine Red sa rozhodne zistiť pravdu. 

Postupne sa na povrch začnú vynárať čudné okolnosti Naominho zmiznutia. Je isté, že veci v skutočnosti nie sú také, ako sa na prvý pohľad zdali. Už nič nebude ako predtým. Akonáhle je zrkadlo rozbité, už sa nedá zlepiť. 

Z anglického originálu Mirror, Mirror (Trapeze, an imprint of The Orion Publishing Group Ltd, Great Britain, London 2017), preložila Mariana Ferusová, texty piesní preložila Viktória Kukucsová.

© 2018 Literama 

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
332269
Názov
Všetci za jedného
EAN/ISBN
9788055162720
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Cara Delevingneová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/08
Rozsah
312
Rozmer
200×125×23 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Nemocnica je ďaleko za nami, nad mestom sa pomaly rozprestiera súmrak a my sa blížime k parku, v ktorom sme sa ako malí hrávali. Samozrejme, nie spolu. Poobede sa tu na ceste zo školy zastavili deti, ale teraz je park už prázdny. Sadneme si pod šmykľavku a mlčíme. To ticho sa mi páči. Som rada, že si rozumieme aj bez slov, stačí nám, že sme spolu. Za posledný rok sa pre nás veľa zmenilo. Naše životy nadobudli zmysel, pretože sme mali jeden druhého.

Predtým sme boli zmätení, stratení a čakali sme, kým sa táto trápna etapa skončí a začne sa ozajstný život, v ktorom budeme naozaj slobodní. Potom sme však založili Zrkadielko, zrkadielko. Názov vymyslela Rose, pretože podľa nej sme spolu najkrajší na svete.

Kapela nám dodávala silu a prestíž. Teda, aspoň sme verili, že sme silní, ale asi nám uniklo niečo, pre čo sa Naomi od nás oddelila. Takmer sme ju stratili a ani sme si nevšimli, že s ňou niečo nie je v poriadku. Nedokázali sme sa rozprávať o tom, čo sa mohlo stať, čo to mohlo zapríčiniť.

Sme jej najlepší kamaráti a nikto z nás ani len netuší, prečo ušla alebo prečo mohla... nie, naozaj mi nenapadá jediná vec, pre ktorú by skákala z mosta do tmavej vody, ktorej sa tak bála.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Dominik 4 z 5
04.09.2018 14:32:46

O dospievaní a hľadaní vlastnej identity rozprávajú viaceré knihy pre mladých. Dielo Cary Delevingne sa však snaží o niečo viac. Popri ústrednej tematike dospievania rozvíja aj nástrahy sociálnych sietí a moderných technológií, teda výdobytkov modernej doby, ktoré sa stali neodmysliteľnou súčasťou života mladých. V neposlednom rade venuje pozornosť aj hľadaniu samého seba, odlišnej sexuálnej orientácii či problémom zapadnúť medzi ostatných. Netvrdím, že je táto kniha bezchybná, práve naopak. Ak ste si však prešli bujarou pubertou alebo stále hľadáte samého seba, Všetci za jedného môže byť tou správnou knihou, ktorá vás prinúti zamyslieť sa. :)