Pre teba aj zomriem a iné stratené texty

Francis Scott Fitzgerald

SVK Slovensky IKAR2018/08

Kniha: Pre teba aj zomriem a iné stratené texty - 1. vydanie - Francis Scott Fitzgerald
Katalógové číslo: 328295 viac »
Akcia: Výpredaj
Výpredaj
Zľava! Akcia!
7,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Pre teba aj zomriem a iné stratené texty

Zbierka poviedok s poslednými dokončenými a nepublikovanými textmi F. Scotta Fitzgeralda, legendárneho amerického autora románu Veľký Gatsby, ktorý nikdy nemal toľko čitateľov ako dnes. 

Pre teba aj zomriem je zbierka posledných nepublikovaných a nezaradených poviedok F. Scotta Fitzgeralda, ktoré editorsky pripravila Anne Margaret Danielová. Fitzgerald neplánoval vydať tieto poviedky ako zbierku. Väčšinu z nich rozosielal v tridsiatych rokoch dvadsiateho storočia ako príspevky do veľkých časopisov, kde ich ešte za jeho života prijali, ale napokon nepublikovali. Niektoré vznikli v podobe filmových námetov, ktoré posielal producentom, no filmy sa z nich nestali. Ďalšie sa nepodarilo predať, lebo nespĺňali obsahové a formálne kritériá, ktoré na Fitzgeralda kládli šéfredaktori magazínov. Sú medzi nimi poviedky zo spisovateľovej ranej tvorby aj z obdobia krátko pred koncom života. Pochádzajú z rozličných prameňov, z knižníc a zo súkromných zbierok, ako aj od Fitzgeraldových príbuzných. 

Zbierka nesie podtitul A iné stratené texty, pretože boli až dosiaľ nedostupné. Viaceré z osemnástich príbehov neexistovali vo fyzickej podobe a vynorili sa až v neskoršom období. Všetky boli v tom či onom zmysle stratené: stratili sa počas náročných životných útrap, ktoré Fitzegralda postihli v polovici tridsiatych rokov; stratili sa čitateľom, lebo vtedajší redaktori nechápali, čo sa pokúša napísať, alebo to odmietali prijať; stratili sa, lebo s archiváliami to tak býva a poklady sú niekedy schopné celé stáročia trpezlivo čakať v knižniciach. 

Z anglického originálu I'd Die for You and Other Lost Stories (Scribner, an Imprint of Simon & Schuster, Inc., New York 2017) preložil Milan Kopecký. Verše preložila Jana Kantorová-Báliková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
328295
Názov
Pre teba aj zomriem a iné stratené texty
EAN/ISBN
9788055161419
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Francis Scott Fitzgerald
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/08
Rozsah
480
Rozmer
200×125×36 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
62%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pre teba aj zomriem a iné stratené texty zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.