Dejiny Evanjelického zboru augsburského vyznania v Bratislave

Bratislava

Jozef Schrodl

SVK Slovensky Porta libri2018/02

Kniha: Dejiny Evanjelického zboru augsburského vyznania v Bratislave - Bratislava - Jozef Schrodl
Katalógové číslo: 324930 viac »
Ušetríte až 4,20 € z bežnej ceny 19,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,70
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Dejiny Evanjelického zboru augsburského vyznania v Bratislave

Bratislava

Kniha, ktorú máte pred sebou, je svedectvom o zápasoch, službe a živote predošlých generácií bratislavských evanjelikov. Pri trojstom výročí Evanjelického a. v. cirkevného zboru Bratislava (vznikol v r. 1606) ju napísal Josef Schrödl, niekdajší profesor na Evanjelickom lýceu v Bratislave. Poslednú kapitolu, ktorú, po štúdiu historických archívnych dokladov, napísal Martin Miti Kováč, sme pridali, aby sme neostali dlžní nič ani našim predkom v 20. storočí. Kniha menovite spomína mnohých ľudí. Ešte viacej je však tých, ktorí v nej síce menom nie sú uvedení, no predsa, podobne ako tí v publikácii menovaní, aj oni prispeli k duchovnému, kultúrnemu a vzdelanostnému rozvoju Bratislavy. Publikácia svedčí aj o mnohej nedokonalosti a duchovnej malátnosti ľudí v evanjelickej cirkvi, ktorú Pán Boh už stáročia trpezlivo znáša, a predsa cirkev nezavrhol. Dejiny cirkvi sú dejinami vyznávania alebo popierania viery v Pána Ježiša. Môžeme si z nich brať poučenie - príklad i výstrahu. To je zrejmé aj textov v tejto knihe. Kiež nám pripomenú, že svojím životom aj my píšeme dejiny vyznávania, či popierania viery v Krista a že „hodnoty života, ktoré cirkev ako vzácne dedičstvo po stáročia uchováva a zveľaďuje, nám pomáhajú rozhodovať sa vo svojom osobnom aj občianskom živote podľa zásad lásky, pravdy, spravodlivosti, mravnosti, zodpovednosti a tolerancie.“ Martin Šefranko, evanjelický a. v. farár
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
324930
Názov
Dejiny Evanjelického zboru augsburského vyznania v
Podnázov
Bratislava
EAN/ISBN
9788081561023
Forma
Viazaná
Autor
Jozef Schrodl
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/02
Rozsah
520
Rozmer
160x230
Hmotnosť
0,97
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dejiny Evanjelického zboru augsburského vyznania v Bratislave zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.