Mládí - Úprava pro smyčcové kvarteto BA11543

smyčcové kvarteto2 housle, viola, violoncello

Leoš Janáček

CZE Česky Bärenreiter Praha2018/02

Kniha: Mládí - Úprava pro smyčcové kvarteto BA11543 - smyčcové kvarteto2 housle, viola, violoncello - Leoš Janáček
Katalógové číslo: 324159 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Mládí - Úprava pro smyčcové kvarteto BA11543

smyčcové kvarteto2 housle, viola, violoncello

Úprava Kryštof Mařatka Janáčkův mistrovský dechový sextet v přesvědčivém aranžmá pro smyčcové kvarteto vítaný doplněk kvartetního repertoáru předmluva (č/a/n) aranžéra Kryštofa Mařatky Dva smyčcové kvartety Leoše Janáčka patří k nejžádanějším dílům kvartetního repertoáru 20. století. Český skladatel žijící ve Francii Kryštof Mařatka (nar. 1972) je velkým obdivovatelem Janáčka a pokusil se svou úpravou Janáčkova dechového sextetu Mládí rozšířit nabídku repertoáru pro smyčcová kvarteta. Mistrovská skladba Janáčkova vrcholného období (1924) odráží jeho vzpomínky na vlastní dětství a mládí strávené v rodných Hukvaldech a v brněnském klášteře. Pregnanci dechů, které dodávají mistrovskému dílu zcela jedinečný ráz, dokázal Mařatka proměnit v barvy smyčců a postarat se tak o skladatelův třetí smyčcový kvartet. U příležitosti provedení smyčcového kvartetu Mládí na závěrečném koncertě festivalu Moravský podzim 2017 v podání Janáčkova kvarteta Kryštof Mařatka o své úpravě sdělil: Je to překvapivé, ale od znalců Janáčkova díla, a to nejen českých, ale i zahraničních, mám jen kladné ohlasy. Postupoval jsem totiž striktně v duchu Janáčkova stylu a nevynechal jsem ani jednu jeho notu. Podařilo se skloubit všech šest partů a vytvořit čtyři linie, které na sebe logicky navazují a vytvářejí dojem kompaktního kvarteta. Jsem přesvědčen, že kdyby to Janáček slyšel, že by mi to schválil. Dokonce se to kvartetním hráčům i dobře hraje. Nejprve kvartet provedlo Zemlinského kvarteto a poté Talichovo kvarteto. Ti to hráli v Anglii a vzbudili nadšení. Nyní ho nastudovalo i Janáčkovo kvarteto.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
324159
Názov
Mládí - Úprava pro smyčcové kvarteto BA11543
Podnázov
smyčcové kvarteto2 housle, viola, violoncello
EAN/ISBN
9790260108509
Autor
Leoš Janáček
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/02
Rozmer
234x310
Hmotnosť
0,23
Stav
Nedostupné

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Mládí - Úprava pro smyčcové kvarteto BA11543 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.