Pod šarlátovou oblohou

Cez hory unikli nacistom a istej smrti

Mark Sullivan

SVK Slovensky IKAR2018/04

Kniha: Pod šarlátovou oblohou - Cez hory unikli nacistom a istej smrti - 1. vydanie - Mark Sullivan
Katalógové číslo: 323709 viac »
14,13

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Pod šarlátovou oblohou

Cez hory unikli nacistom a istej smrti

Pino Lella žije v Miláne a nechce mať nič spoločné s vojnou ani s nacistami. Ako každý bežný taliansky tínedžer aj on má plnú hlavu hudby, jedla a dievčat, najmä krásnej Anny, no dni jeho nevinnosti sú zrátané. 

Keď dom, v ktorom býva rodina Lellovcov, dostane počas spojeneckého bombardovania zásah, rodičia pošlú Pina do chlapčenskej školy vedenej pátrom Reom vysoko v Alpách. Tam dostane za úlohu tajne prevádzať cez hory Židov, ktorí si zachraňujú život útekom do Švajčiarska. Rodičia chcú ochrániť Pina pred odvelením na front a prinútia ho, aby sa vrátil domov a prihlásil do nemeckej armády, do Organizácie Todt, a tak sa vyhol účasti na priamych bojoch. Napriek tomu je Pino pri bombardovaní ľahko zranený a zhodou náhod sa ako osemnásťročný stane osobným šoférom generálmajora Hansa Leyersa, ktorý priamo podlieha Adolfovi Hitlerovi a je jedným z jeho najzáhadnejších a najmocnejších veliteľov. Pino využije príležitosť a dodáva informácie Spojencom, ktorí sa pripravujú na oslobodenie Milána. Hrôzy vojny a nemeckej okupácie pretrpí len vďaka tomu, že hoci v utajení, ale predsa bojuje proti Nemcom. Odvahu mu dodáva aj láska k Anne a vysnívaná vidina ich spoločnej budúcnosti. 

Predlohou pre knihu Pod šarlátovou oblohou, ktorá sa dostala na prvú priečku rebríčka bestsellerov Amazonu, sa stal skutočný životný príbeh zabudnutého hrdinu, vzrušujúce rozprávanie o neuveriteľnej odvahe a húževnatosti talianskeho mladíka počas jedného z najtemnejších období našej histórie. Na jej motívy bol nakrútený film v hlavnej úlohe s Tomom Hollandom. 

Z anglického originálu Beneath a Scarlet Sky (Lake Union Publishing, Seattle 2017) preložila Martina Zrubáková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
323709
Názov
Pod šarlátovou oblohou
Podnázov
Cez hory unikli nacistom a istej smrti
EAN/ISBN
9788055159218
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Mark Sullivan
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/04
Rozsah
496
Rozmer
227×145×35 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

„V živote som nebola na krajšom mieste, ako je toto,“ ozvala sa Maria, keď prišli k jazeru. „To je neuveriteľné. Vonia to tu...“

„Slobodou,“ doplnil ju Ricardo.

„Túto chvíľu si musíme zapamätať,“ dodal Luigi.

„Sme už vo Švajčiarsku?“ spýtala sa Maria.

„Takmer,“ prikývol Pino. „Vojdeme do tamtoho lesa a dostaneme sa k hranici.“

Pino ešte nikdy nebol ďalej ako pri jazere, preto kráčal po lese dosť opatrne. Našťastie si spomenul, ako mu páter Re opísal, kde nájde cestu, a čoskoro sa na nej ocitli.

Hustý porast jedlí a smrekov trochu pripomínal bludisko. V lese bol vzduch chladnejší a pôda mäkšia. Už putovali takmer šesť a pol hodiny, no nikto nevyzeral unavený.

Pinovi sa silnejšie rozbúšilo srdce, keď si uvedomil, že týchto ľudí previedol do Švajčiarska. Pomohol im utiecť pred...

Vtom sa vo vzdialenosti asi troch metrov vynoril spoza stromu robustný bradatý chlapík a namieril dvojhlavňovú pušku rovno Pinovi do tváre.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pod šarlátovou oblohou zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.