Apokalyptická dráma alebo scenáre divadelných počinov

alebo scenáre divadelných počinov

Peter Gustáv Hrbatý; Ján Jendrichovský

SVK Slovensky Vydavateľstvo SSS2018/01

Kniha: Apokalyptická dráma alebo scenáre divadelných počinov - alebo scenáre divadelných počinov - 1. vydanie - Peter Gustáv Hrbatý; Ján Jendrichovský
Katalógové číslo: 323679 viac »
Ušetríte až 1,26 € z bežnej ceny 6,90
A navyše získate 5 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
5,64
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Apokalyptická dráma alebo scenáre divadelných počinov

alebo scenáre divadelných počinov

Kniha je vyústením päťročnej práce autorskej dvojice. Má slúžiť ako inšpirácia pre dynamickú kreativitu v prostredí amatérskych a profesionálnych divadelných súborov. Samotná publikácia má za cieľ povzbudiť mladých nadšencov divadla, aby prekonali ostych a pustili sa do invenčnej tvorby. Scenáre odzrkadľujú vlastný pohľad autorov na dnešné, ale aj historické témy. Texty obsahujú teoreticko-praktickú problematizáciu podmienok života človeka a spoločnosti. Autori v dielach hľadajú odpovede na otázky o smerovaní civilizácie.

Prvé texty sú napísané pre formáciu dvoch hercov. Potkan potkanovi človekom je trpkou demonštráciou ľudskosti vo všetkých jej odtieňoch. Komediálne spracovanie priateľstva na pozadí jedného z najkomickejších vojenských ťažení ľudstva nájdete v časti Trója - Apokalyptická dráma.

Ostatné dva scenáre sú určené pre kolektívne produkcie. Ide o mierne eklektické dielo, v ktorom sa miešajú súčasné pohľady na Jánošíka s tými historickými, využívajú sa pasáže už nepísaných diel, povestí či básní.

V hre (re)KLAMná ploCHÁ! sa už stretávame s omnoho aktuálnejšou, no zároveň nadčasovou problematikou politického boja o voliča. V diele sme konfrontovaní s ukážkami mechanizmov, ktoré si politici osvojili počas zápasov o moc. Kniha vyšla v Edícii mladých slovenských autorov časopisu Dotyky.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
323679
Názov
Apokalyptická dráma alebo scenáre divadelných poči
Podnázov
alebo scenáre divadelných počinov
EAN/ISBN
9788081940798
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Peter Gustáv Hrbatý; Ján Jendrichovský
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/01
Rozsah
99
Rozmer
140×160 mm
Hmotnosť
0,17
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Apokalyptická dráma alebo scenáre divadelných počinov zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.