Slovenské dejiny v dejinách Európy

Vybrané kapitoly

Dušan Kováč

SVK Slovensky VEDA2018/01

Kniha: Slovenské dejiny v dejinách Európy - Vybrané kapitoly - Dušan Kováč
Katalógové číslo: 323627 viac »
21,32

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Slovenské dejiny v dejinách Európy

Vybrané kapitoly

Vybrané kapitoly z dejín Slovenska, ktoré korešpondujú s dejinami Európy a ktoré predkladá Dušan Kováč a kolektív autorov odbornej verejnosti, nemôžu a ani nechcú byť uceleným pohľadom na danú tému. Predstavujú pokus ako je možné vnímať a ako je možné skúmať témy z dejín Slovenska, a to v rôznych historických obdobiach. Aj také zdanlivo parciálne témy, ako je problém kráľovských lesov v stredoveku, či problém pozemkovej reformy v 20. storočí, majú svoj komparatívny potenciál. Nie vždy a nie za každú cenu sa musia robiť pri bádaní nad dejinami Slovenska komparatívny výskum. Ale ukazuje sa, že komparácia v európskom priestore dáva výskumu v oblasti slovenských dejín novú dynamiku a novú perspektívu. Dejiny Slovenska chápané iba v úzkom teritoriálnom, či dokonca etnickom rámci, nepredstavujú totiž samy osebe zmysluplnú oblasť historického výskumu. Pochopenie širokého časového a priestorového rámca , v ktorom sa dejiny Slovenska a Slovákov odohrávali umožňuje slovenskej historiografii posunúť poznanie historického procesu do novej dimenzie, a tým aj dosiahnuť vo výskume novú kvalitu.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
323627
Názov
Slovenské dejiny v dejinách Európy
Podnázov
Vybrané kapitoly
EAN/ISBN
9788022414487
Forma
Brožovaná
Autor
Dušan Kováč
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/01
Rozsah
456
Rozmer
160x240
Hmotnosť
0,71
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovenské dejiny v dejinách Európy zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.