Šarlatáni

Robin Cook

SVK Slovensky IKAR2018/07

Kniha: Šarlatáni - 1. vydanie - Robin Cook
Katalógové číslo: 323579 viac »
12,35

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Šarlatáni

Ďalší strhujúci thriller od bestsellerového autora a majstra napínavých príbehov z lekárskeho prostredia.  

Čerstvý najvyšší rezident v Bostonskej pamätnej nemocnici Noah Rothauser má v novej funkcii plné ruky práce – od prípravy operačných programov až po riešenie následkov úmrtí pacientov. Fakultná nemocnica, ktorá sa preslávila medicínskym pokrokom, z niekoľkých miestností urobila hybridné operačné sály budúcnosti. Tento progres sa zdá pozitívny až dovtedy, kým počas bežnej operácie nepríde o život inak zdravý muž. Noah má podozrenie, že prešľapu a nasledujúcej manipulácie so zdravotným záznamom pacienta sa dopustil egocentrický chirurg svetovej úrovne doktor William Mason. Ten však rýchlo obviní anestéziologičku doktorku Avu Londonovú.

Keď začnú pribúdať ďalšie úmrtia súvisiace s anestéziou, Noah je nútený zamyslieť sa nad schopnosťami všetkých lekárov vrátane Avy. Rýchlo zistí, že v jej prípade sa pod povrchom skrýva oveľa viac. Stala sa závislou od sociálnych médií a na internete si vytvorila veľa rozličných profilov. V ohrození sa ocitnú aj Noahova dôveryhodnosť a jeho pracovné miesto. Musí sa rozhodnúť, ktorý lekár je na vine a komu môže veriť, a to skôr, ako zomrú ďalší pacienti.

Z anglického originálu Charlatans (G. P. PUTNAM’S SONS, an imprint of the Penguin Random House LLC, New York 2017) preložil Róbert Hrebíček.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
323579
Názov
Šarlatáni
EAN/ISBN
9788055160672
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Robin Cook
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/07
Rozsah
384
Rozmer
227×145×34 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Keď sa operácia začala kožným rezom, Ava znovu nadobudla rovnováhu a s úľavou si vydýchla. Sadla si na vyhradenú stoličku a skontrolovala čas. Spinálnu anestéziu podala pred hodinou a dvanástimi minútami. Potešilo ju, že pacient na rez nereagoval, čo znamenalo, že znecitlivenie bolo stále primerané. Dúfala, že operácia prebehne rýchlo a bez komplikácií. To sa však, žiaľ, nestalo.

Prvým náznakom problémov bol náhly výbuch doktora Masona po tridsiatich minútach. „Doriti, doriti, doriti!“ vyhŕkol s očividným podráždením. „To je neskutočné!“ Hoci chirurgovia predtým nespomenuli nijaké technické problémy, nesporne s čímsi zápasili.

Ava vstala a pozrela na stôl. Zo svojho miesta nevidela do operačného poľa, no pochopila, že doktora Masona niečo zaskočilo.

„Skúste to prekliate črevo uvoľniť z vašej strany,“ povedal Sidovi.

Ava sledovala, ako sa Sid predkláňa a do miesta rezu vkladá ukazovák. Zjavne sa riadil hmatom.

„Nastal problém?“ spýtala sa Ava.

„Pravdaže!“ vyštekol doktor Mason, akoby bola otázka hlúpa.

„Nezvládnem to,“ priznal Sid a vytiahol ruku.

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Šarlatáni zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.