Kamenná, divná věc…

Tereza Verecká

CZE Česky Nakladatelství AKROPOLIS2017/12

Kniha: Kamenná, divná věc… - 1. vydanie - Tereza Verecká
Katalógové číslo: 319934 viac »
Ušetríte až 2,87 € z bežnej ceny 10,95
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,08
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kamenná, divná věc…

Publikace přináší dva významné dramatické texty autorky nové generace Terezy Verecké. Spojuje je nejen podřadná manuální práce obou hlavních hrdinů, ale především důraz na absurditu a paradox v současné společnosti. První hra Na kamenném, kamenném poli (Job) , která měla premiéru v prosinci 2015 v pražském Divadle na Vinohradech, transponuje příběh krajní zkoušky víry, jíž vystavil Hospodin svého vyznavače Joba, do světa, v němž je „Bůh mrtev“ a starozákonní víru nahradila víra v člověka, společnost a její neutuchající rozvoj. Práce a kariéra – to jsou hodnoty současnosti. Bůh Joba připravil o majetek, rodinu i o zdraví. Aťu, tramvajáka degradovaného na traťmistra, žijícího se svým starým nemocným otcem, utahanou ženou a frustrovaným synem v rozpadajícím se rodinném hnízdě kdesi daleko na kamenném, kamenném poli, Verecká ke všemu ještě připravila o práci a o veškeré iluze. A když se mezi nabídkami výhodných půjček a nákupů, příručkami o kariéře a naplnění života a spoustou složenek objeví jednoho dne exekuční výměr, dostane Job svou tragédii. Ve světě bez pevně daných hodnot se však i tato tragédie mění v grotesku. Teskně groteskní je i původně rozhlasová hra Divná věc, divná věc , již Český rozhlas poprvé uvedl v březnu 2013 v rámci cyklu Hry a dokumenty nové generace . Na pozadí „tragikomedie s výraznými groteskními prvky“, jak sama autorka žánrově přibližuje svůj text, už není paralela s křesťanskými motivy, ale nemilosrdně ironický škleb nad virem progresivity, který nutí i hajzlbábu na nádraží absolvovat kurz počítačové gramotnosti. Pokud jej nezvládne, o svou "kariéru“ přijde. Stejně tak hlavní postava Miroslav Tomek, metař a uklizeč tamtéž. Je třeba jít s dobou, je třeba být týmový hráč! A to ve všech profesích a na každé úrovni. – Vychází za podpory Ministerstva kultury ČR a Nadace Český literární fond.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
319934
Názov
Kamenná, divná věc…
EAN/ISBN
9788074701818
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Tereza Verecká
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2017/12
Rozsah
144
Rozmer
125×176 mm
Hmotnosť
0,16
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
26%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kamenná, divná věc… zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.