Vrkoč

Laetitia Colombaniová

SVK Slovensky IKAR2018/04

Kniha: Vrkoč - 1. vydanie - Laetitia Colombaniová
Katalógové číslo: 317721 viac »
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Vrkoč

Tri ženy z troch kontinentov. Nepoznajú sa, napriek tomu ich spája mocné puto, ktorým je túžba po slobode, rovnosti a dôstojnom živote.

Indka Smitá sa vzbúri proti krutej kastovníckej nespravodlivosti, ktorá bráni jej dcére chodiť do školy. Talianka Giulia sa vzoprie patriarchálnemu spôsobu života v mene svojej lásky k sikhskému utečencovi, ktorá jej ponúkne nové obzory. Úspešná emancipovaná kanadská advokátka Sarah ochorie na rakovinu a na vlastnej koži zažije diskrimináciu kruhov mocných, v ktorých niet miesta pre slabých a chorých.

Román plný energie sa tak stáva dejiskom zápasu proti zlému osudu a výzvou na solidaritu.

Vo všetkých troch príbehoch hrajú významnú úlohu ženské vlasy symbolizujúce dôstojnosť, ktoré sa napokon spoja do nádherného vrkoča ľudského porozumenia a nádeje.

Z francúzskeho originálu La tresse (Bernard Grasset, Paris 2017) preložil Alexander Halvoník.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
317721
Názov
Vrkoč
EAN/ISBN
9788055159225
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Laetitia Colombaniová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2018/04
Rozsah
216
Rozmer
200×125×21 mm
Hmotnosť
0,30
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Smitá má šťastie. Nágarádžan ju ani raz neudrel a nikdy ju neurážal. Keď sa narodila Lalitá, sám sa dokonca ponúkol, že ju povaruje. Len kúsok odtiaľ dievčatá pri narodení zabíjali. V dedinách Radžastanu ich hneď po príchode na svet zaživa pochovávali v škatuli do piesku. Malé dievčatká usmrcovali v noci. 

 V Nágarádžanovom obydlí to však bolo inak. Smitá sa prizerá, ako Lalitá učupená na udupanej hline chatrče češe svoju jedinú bábiku. Jej dcéra je pekná. Má jemné črty a vlasy siahajúce po pás. Smitá jej ich každé ráno rozčesáva a zaplieta do vrkoča. 

 Moja dcéra sa naučí čítať a písať, hovorí si, a táto myšlienka ju hreje pri srdci. 


Keď sa Sarah na seba pozrela do zrkadla, videla len štyridsiatničku, ktorej sa všetko darí. Má tri krásne deti, dobre udržiavaný dom v bohatej štvrti, závideniahodné zamestnanie. Nebola na tom o nič horšie ako tie usmievavé a spokojné ženy, aké vídať v dobrých obchodoch. Zranenia na nej nebolo badať, boli neviditeľné a dobre ukryté pod dokonalým mejkapom a oblečením z najlepších krajčírstiev.

 Takže predsa len všetko stíhala.

 Ako tisíce žien v krajine, aj Sarah Cohenová však bola rozčesnutá napoly. Bola bombou, ktorá mohla kedykoľvek explodovať.


S rozochvením si od neho zoberie fľaštičku. Neznámy ešte doloží, že vlastnoručne nazbieral plody a vylisoval olej. Začne sa zberať na odchod, no vtom Giulia naberie odvahu. S ohňom na lícach mu navrhne malú prechádzku po móle. More je blízko, obloha sa vyčistila...

 Neznámy chvíľu zaváha, no napokon ponuku prijme. 

 Kamaljit Singh – tak sa volal – toho veľa nenarozprával. Táto maličkosť Giuliu prekvapí. Tunajší frajeri sú utáraní, najradšej rozprávajú o sebe. Úlohou žien je počúvať ich. Ako vravela Giuliina matka, muža treba nechať zažiariť. Kamal je iný. No nikomu sa len tak pre nič za nič neotvorí.


Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

kniznicaJB 5 z 5
24.03.2019 21:18:40

Výborná kniha, tri krásne postavy silných žien pochádzajúcich z rôznych spoločenských vrstiev a krajín. Ich postavenie je neporovnateľné, ale ich osudy sa spletú, ako vrkoč, aj keď sa nikdy nestretnú a nepoznajú sa. Odporúčam prečítať. ( viac na https://www.literama.sk/sk/knihy-clanok/311/laetitia-colombaniova-vrkoc )